jogurt za negu kože
jogurt za negu kože
Foto: pinterest.com

JOGURT ZA LEPOTU VAŠE KOŽE

Za negovanu i lepu kožu potrebna je svakodnevna nega. Tretmani i proizvodi koji su namenjeni za negu kože mogu biti veoma skupi, tako da vam preporučujemo da probate jednu od namirnica koju sigurno koristite u svakodnevnoj ishrani, a koju možete iskoristiti za negu svoje kože. Jedna od takvih namirnica je jogurt.

Jogurt je izuzetno dobar za kožu, ima jako umirujuće svojstvo. Ovaj prirodni izvor mlečne kiseline je koristan sastojak za sve tipove kože. Sadrži antibakterijska i antigljivična svojstva. Pomaže kod opekotina, a uz med podstiče zaceljenje i vraća koži prvobitnu vlažnost.

Jogurt je veoma dobar kada se koristi sam, jednostavno ga samo nanesete na lice i nakon 10 – ak minuta samo isperite. Vremenom ćete videti sjajne rezultate.

Za masne tipove kože možete koristiti jogurt sa manjim procentom masnoće.

Najviše prija osetljivoj koži, jer umiruje i oporavlja kožu onda kada joj je to potrebno. Jogurt sadrži mlečnu kiselinu i enzime koji pomažu u hidrataciji kože i čini je da bude glatka i meka.

Suvu kožu veoma dobro hidrira i iz pora izvlači svu nečistoću koja se nakupila u toku dana.

Sa jogurtom možete praviti razne maske uz mnogobrojno voće i povrće, zbog čega bi trebaloda ga ubacite u svakodnevnu upotrebu.

Napravite anti – age masku uz pomoć jogurta

Sastojci:

Kašiku jogurta,

Kašičica meda,

Kašičica svežeg limunovog soka. 

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i nanesite na lice. Sačekajte 10 – ak minuta i nakon toga dobro isperite. Ponavljajte jednom nedeljno.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.