Ovo su saveti kako da brinete o svojoj koži pre, posle i tokom treninga.
Ovo su saveti kako da brinete o svojoj koži pre, posle i tokom treninga.
Foto: sportcasuals.com

KAKO DA ODRŽITE KOŽU ČISTOM TOKOM TRENINGA

Postoji toliko mnogo situacija koje mogu da izazovu bubuljice i infekcije na vašoj koži. Bakterije i prljavština su svuda i moramo biti posebno pažljivi. Ovo su saveti kako da brinete o svojoj koži pre, posle i tokom treninga.

Dok trenirate, znojite se i to je normalno i zdravo jer znoj uklanja toksine iz tela kroz pore na koži. Sada zamislite koliko ljudi dodiruje opremu u teretani dok se znoje, a retko ko će očistiti tu opremu posle vežbanja.

Očistite lice od šminke. Ako imate na sebi šminku dok vežbate, šminka može izazvati velike probleme vašoj koži, mogu da se pojave mitiseri i bubuljice. Dakle, ako idete u teretanu pravo sa posla ili jednostavno niste skinuli šminku obavezno očistite lice vlažnim maramicama. Pored šminke, koži velike probleme i zadaje vazduh koji je prljav. Uz pomoće vetra ili vaših ruku možete naneti prljavštinu na vaše lice, tako da za svaki slučaj, gledajte da uvek kod sebe imate vlažne maramice i upotrebite ih.

Ukoliko vežbate na otvorenom, morate staviti kremu za sunčanje i to ne masne kreme. Sačuvaće vašu kožu od sunca, a i od bubuljica.

Poslednja stvar na koju treba da obratite pažnju jeste vaša kosa. Dok vežbate izbegavajte sprejeve za kosu, pene ili gelove. Znoj će učiniti da preparati predju na lice, što može izazvati bubuljice. Ukoliko ujutru stavite neki preparat, onda dok vežbate, vežite kosu u punđu.

Obratite pažnju da čistite svoju opremu, izbegavajte da svojim rukama dodirujete lice, dok ih ne operete.

Posle treninga odmah skinite znojavu odeću i odmah se okupajte. Posle kupanja očistite lice losionom koji će omogućiti uklanjanje svih bakterija. Na kraju namažite hidratantnu kremu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.