saveti kako da povratite tonus kože
saveti kako da povratite tonus kože
Foto: pexels.com

KAKO DA POVRATITE TONUS KOŽE?

Starenje kože je prirodan proces i nešto je što čeka svakoga od nas. Kako vreme prolazi na licu počinju da se pojavljuju tragovi poput bora, koža gubi tonus i kvalitet. Tada je jako bitno kako se ophodimo prema koži, odnosno kako je negujemo.

ŠTA JE TONUS KOŽE?

TONUS KOŽE  predstavlja zategnute mišiće ispod površine kože. Kada govorimo o koži bez tonusa, mislimo na kožu koja je opuštena i nije više elastična. Pad tonusa je posledica gubitka kolagena i elastina – vlakana koja drže kožu. Tada koža postaje opuštenija, suvlja i bore i fleke postaju vidljivije.

Ovo su znaci starenja kože, a pojavljuju se nakon 35. godine i vidljivi su prvo na obrazima, na predelu oko očiju, ispod brade i na vratu. Čim primetite prve znake starenja kože, treba odmah da reagujete jer postoje načini kako možete da povratite tonus i čvrstinu lica.

KAKO DA POBOLJŠATE TONUS KOŽE?

KREME I PREPARATI KOJI VRAĆAJU TONUS KOŽE LICA

Ono što će vam pomoći da podignete tonus lica jesu proizvodi koji u sebi sadrže KOLAGEN. Kolagen je osnovni deo vezivnog tkiva. Nalazi se svuda u našem telu, u mišićima, kostima,tetivama. On pruža stabilnost i strukturu. Kolagen se sve češće nalazi u kozmetičkim proizvodima jer ima sposobnost da oporavi tkiva u telu. On izmire, ali se i obnavlja iz ćelija koje ga hrane. Kolagen možete nadoknaditi upotrebom krema i seruma za lice, a može se unositi i kroz ishranu.

ISHRANA

Zdrava ishrana je od izuzetnog značaja za tonus kože. Namirnice bogate proteinima, vitaminima, gvožđem i aminokiselinama čuvaju zaštitnu barijeru kože od slobodnih radikala i poboljšava opšte stanje organizma.

Prvi znaci pada imuniteta vide se baš na koži lica u vidu akni i gljivica, a u kasnijim godinama u opadanju tonusa kože.

MASAŽA LICA

Masaža lica podstiče cirkulaciju i tako utiče na tonus kože. Nakon nanošenja prirodne maske za lice ili kreme laganom masažom pospešićete cirkulaciju i tako će koža bolje upiti proizvod koji ste naneli.

Masažu možete raditi sa rolerom za lice ili gua sha kamenom koji su odlični za kožu. Čine da koža bude zategnutija, pomažu kod produkcije kolagena, sprečavaju pojavu novih bora i koža ima mnogo bolji tonus, zdrav sjaj i lep izgled. Redovnim korišćenjem itekako se može usporiti starenje kože, bitno je da se masaža radi redovno, bar jednom dnevno.

saveti kako da povratite tonus kože
Foto: pexels.com

Postoje razni masažeri za lice, uglavnom su pristupačni i laki za korišćenje. Bilo da se radi o uređaju ili ručnoj masaži, redovnost je ključ uspeha.

TRETMANI

Mnoge dame se odlučuju na odlazak u kozmetički salon onda kada lice počne da gubi elastičnost. Danas postoji mnogo tretmana koji pomažu u očuvanju I poboljšanju tonusa kože.

Najviše hvaljeni tretmani su:

  • Laserski tretman lica – pomoću laserskih zraka deluje ciljano na određene regije na kojima su znaci starena izraženi. Ovim tretmanom se pokreće proizvodnja kolagena i stimuliše se vezivanje kolagena za elastin, čime se smanjuju bore i zateže koža.
  • Mezoterapija – predstavlja metodu tokom koje se svi sastojci neophodni da bi koža bila zdrava, hidrirana i lepa ubrizgavaju u središnji deo kože – mesoderm.
  • Hemijski piling – ovim tretmanom se uklanja površinski sloj kože uz primenu voćnih kiselina i na taj način se podstiče pojačana regeneracija kože i poboljšava njen tonus.
  • Ultrazvučni tretmani – ultrazvuk podstiče obnavljanje kolagena I elastina, uklanja vrećice I tamne krugove oko očiju. Redovnim odlaskom na ultrazvučni tretman dobija se čvršća koža lica bez izraženih nedostataka poput bora.
  • Terapija radiotalasima – radiofrekvencijom se zagreva koža I na površini I u dubokom sloju, zbog čega se menja struktura kolagena I na taj način koža počinje sama da stvara novi, mladi kolagen, obnavljajući samu sebe.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.