Nega kože i kofein
Nega kože i kofein
Foto: pexels.com

Kako KOFEIN utiče na vašu kožu?

Ovaj jednostavan, efikasan sastojak postaje sve prisutniji u svetu lepote, zahvaljujući svojoj popularnosti na TikTok-u i poznatim damama koje tvrde da proizvodi za negu kože koji sadrže KOFEIN predstavljaju brz i pristupačan način da malo osvežite i ulepšate lice.

Postao je aktivan sastojak u mnogim proizvodima za negu kože, od seruma za predeo oko očiju preko maski za lice do krema protiv celulita.

Nega kože i kofein
Foto: pexels.com

Kofein spada u grupu alkaloida koji su prirodnog porekla i evo kako može da pomogne vašoj koži.

#1 ŠTITI VAŠU KOŽU

Kofein je antioksidant za koji pomaže u borbi protiv oštećenja kože nastalih uticajem slobodnih radikala – molekula koji razgrađuju vaš kolagen i uzrokuju fine linije, bore i opuštenu, bledu kožu.

#2 ČINI KOŽU SVETLIJOM I GLATKOM

Kofein sužava krvne sudove i tako smanjuje dotok krvi u kožu što čini da vaša koža izgleda svetlije I glatkije.

#3 POMAŽE KOD PODOČNJAKA

Kao što smo već napomenuli, kofein ima sposobnost sužavanja krvnih sudova i samim tim pomaže u smanjenju tamnih krugova ispod očiju I pojave natečenih kapaka.

#4 SMANJUJE UPALE I CRVENILA NA KOŽI

Kada se nanese na kožu, antiinflamatorna svojstva kofeina pomažu u smanjenju crvenila I umiriju kožu upaljenu izlaganjem suncu.

#5 SMANJUJE VIDLJIVOST STRIJA I CELULITA

Kofein stimuliše enzime koji razgrađuju masti, tako da može privremeno da dehidrira masne ćelije što čini kožu glatkijom i čvršćom na neko vreme. Kada koristite kremu protiv celulita ili proizvod  za smanjenje strija, najbolji način  da ih primenite je da sam proizvod umasirate u kožu. Pokret masaže se udružuje sa samim kofeinom i tako pomaže u stimulaciji tih enzima.

Dakle, proizvodi sa kofeinom pružaju koristi na kratko, a to znači da ne leče bore, fine linije, podočnjake I natečenost nego samo privremeno utiču na izgled.

Proizvodi za negu sa kofeinom su uglavnom bezbedni za upotrebu u bilo kom trenutku, mada ako ih koristite za privremeno zatezanje, posvetljivanje i slično, najbolje je da ih koristite ujutru jer zapamtite – kako se proizvod troši tako će i njegove prednosti.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.