MALI VODIČ o tome kako da pravilno oblikujete obrve prema vašim očima
MALI VODIČ o tome kako da pravilno oblikujete obrve prema vašim očima

KOJI OBLIK OBRVA NAJBOLJE PRISTAJE VAŠEM LICU?

OBRVE su onaj detalj koji može drastično da promeni vaš izraz lica. Obrve uokviruju lice i ako su pravog oblika izgledaćete mnogo lepše, a oči krupnije i otvorenije.

Neodgovarajući oblik obrva može pogrešno da istakne vaše lice, odnosno da učini da izgledate ružno.

Obrve mogu da učine da vaše oči ili nos izgledaju veće, manje, šire ili uže, pa čak i da vam lice izgleda nežnije ili oštrije.

Predstavljamo vam MALI VODIČ o tome kako da pravilno oblikujete obrve prema vašim očima. Na slici ispod možete videti 6 najosnovnijih OBLIKA OBRVA i kako mogu da promene ekspresiju istog lica.

Svakoj dami će pristajati drugačiji oblik obrva u zavisnosti od njenog lica i očiju. Pored toga, za celokupan izgled lica jako je bitno da obrve budu lepo oblikovane i uredne, a više o tome možete saznati na OVOM linku!

SITNE OČI

Ovakvim očima najbolje pristaju delikatniji oblik obrva, što znači da treba da budu tanke i da imaju blagi luk.

TUŽNE OČI

Kada su u pitanju tužne oči, obrve treba da izgledaju skoro ravno i da se uvijaju blago naviše, ka slepoočnici i na taj način ćete vizuelno podići oko.

SPUŠTENI KAPCI

Visoko i blago izvijeni luk je najbolji izbor za spuštene kapke i na takav način ćete vizuelno podići kapke.

RAZMAKNUTE OČI

Kada vam je razmak između očiju veliki, najbolji način da vam oči vizuelno izgledaju bliže jeste da olovkom docrtate prednji deo obrva kako bi bile bliže jedna drugoj.

PRIMAKNUTE OČI

Ako su vam oči mnogo blizu, izbegavajte da vam i obrve budu suviše blizu. Unutrašnu stranu obrva malo stanjite, a olovkom produžite krajeve i na taj način će vam oči izgledati udaljenije.

DUBOKO USAĐENE OČI

Ako su vam oči blago upale, onda možete sebi dozvoliti da vam obrve budu veće i gušće.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.