Sve što treba da znate o mezoterapiji
Sve što treba da znate o mezoterapiji
Foto: gpointstudio I freepik.com

MEZOTERAPIJA: Savremena metoda koja usporava starenje

Telo oko 30. godine počinje da se menja odnosno da stari, a prve znake starenja vidimo na koži lica i tela. Svakodnevno izlaganje suncu i vetru, kao i drugi nepovoljni atmosferski uticaji takođe utiču na to da koža gubi vlažnost i svoj tonus. Jedan od najpopularnijih prcedura za podmlađivanje lica je MEZOTERAPIJA.  

Šta je mezoterapija?

MEZOTERAPIJA je savremena, anti-age nehirurška metoda kojom se u sloj kože ubrizgava mezoterapijski koktel sačinjen od potrebnih vitamina (A,B,C,E), minerala, aminokiselina, hijaluronske kiseline, ko-enzima, DNK, jona Mg, Na, K, Ca, stem ćelija, oligoelemenata, EGF (epidermalnog faktora rasta) i FGF (fibroblastnog faktora rasta).

Koje vrste mezoterapije postoje?

Mezoterapija se može izvoditi na licu i telu sa ciljem da hidrira i neguje kožu, sprečava pojavu bora i umanjuje već postojeće bore, zateže kožu lica, umanjuje otečenost oko očiju, uklanja masne naslage i celulit.

Postoje 3 vrste mezoterapije sortirane prema delu tela koji se tretira:

  • Mezoterapija lica – obuhvata hidrataciju I podmlađivanje lica, uklanja podočnjake, bore, fleke I ožiljke.
  • Mezoterapija tela – koristi se za uklanjanje strija I celulita, obuhvata područje ruku, nogu I dekoltea.
  • Mezoterapija kose – koristi se kod problema sa vlasištem, kod opadanja kose, kao I kod tanke I oštećene kose.
Sve što treba da znate o mezoterapiji
Foto: senivpetro I freepik.com

Kako se izvodi mezoterapija?

Pre procedure nanosi se lokalna anestezija u vidu kreme na tretirano područje. Mezoterapiju pacijenti često opisuju kao bezbolnu ili blago neprijatnu.

Procedura se sastoji od ubrizgavanja mezoterapijskog koktela u adekvatan sloj kože i potkožnog tkiva. Postoji nekoliko načina ubrizgavanja mezoterapijskog koktela, a to su: putem tankih iglica, derma rolerom, aparatom ili laserom.

Najbolji rezultati su se pokazali sa tretmanima iglicama i laserom jer se na taj način aktivne supstance postavljaju u najdublji sloj kože.

Tretmane mogu sprovoditi isključivo licencirani i iskusni lekari.

Priprema i trajanje tretmana?

Na tretman se dolazi bez šminke, odnosno čistog lica. Procedura traje 30 – 45 minuta u zavisnosti od površine regije koja se tretira.

Koliko tretmana mezoterapije je potrebno?

Za najbolje rezultate preporuka je uraditi 4 – 6 tretmana u razmacima do 1 – 2 nedelje. Mezoterapijski tretmani se mogu raditi u bilo koje doba godine, bez obzira da li je koža osunčana ili ne.

Nakon mezoterapije efekat je vidljiv od 70% do 90% u zavisnosti od problema, stanja kože i organizma. Ceo ciklus može da se ponovi nakon 4 – 6 meseci.

Šta nakon mezoterapije?

Nega nakon tretmana, nekoliko sati ne treba koristiti kreme i pudere. Sutradan može se nastaviti sa svojom svakodnevnom negom.

Koji su neželjeni efekti mezoterapije?

Nakon procedure se može pojaviti blagi otok, crvenilo ili manje modrice koji će se povući u potpunosti za 12 – 48 sati.

Ovi tretmani se ne smeju raditi u trudnoći ili kod obolelih od dijabetesa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.