Sve što treba da znate o micelarnoj vodi
Sve što treba da znate o micelarnoj vodi
Foto: pexels.com/@sora-shimazaki

MICELARNA VODA ~ KAKO SE KORISTI I ČEMU SLUŽI

Micelarna voda je već neko vreme jedna od glavnih metoda za skidanje šminke među manekenkama i top modelima koje ujedno i neguje I dodatno hidrira kožu. Na prvi pogled izgleda kao obična vodica u lepom pakovanju i bez specifičnog mirisa. Međutim, ona savršeno otklanja nečistoće I šminku sa lica.

Blage su prema koži, ne iritiraju, ne isušuju kožu i  nema potrebe za ispiranjem.

Ime je dobila po „micelama“, molekulima koji se dobijaju iz prirodnih šećera. Ovi molekuli imaju sposobnost da skupljaju čestice šminke i nečistoća na koži, pa se šminka mnogo lakše skida, a koža je čista posle dva-tri poteza. Upravo zbog toga micelarna voda je efikasnija i prijatnija za kožu od običnih preparata za čišćenje lica. Ne sadrže alcohol I sapun pa se mogu koristiti i za skidanje šminke sa regije oko očiju.

Micelarna voda može da se naprska direktno na lice ili da se nanese na tufer kojim ćete očistiti kožu. Ne mora da se ispira, tako da ukoliko je koristite za čišćenje lica sa kog je prethodno skinuta šminka, dovoljno je da natopite i samo pređete preko lica i koža će biti čista. Nema potrebe za umivanjem.

Micelarna voda odgovara svakom tipu kože. U zavisnosti od tipa kože kombinujete je s različitim preparatima.

Masnoj koži odgovara da najpre bude očišćena preparatom za čišćenje, pa tek onda micelarnom vodom. Ovo se, pre svega, odnosi na noćnu negu. Ujutru je dovoljno masno lice očistiti micelarnom vodom.

Za suvu i osetljivu kožu, micelarna voda je sasvim dovoljna za čišćenje, iz razloga što suvu I osetljivu kožu ne treba tretirati raznim preparatima. Jedino ukoliko vam neki drugi preparat bolji I više odgovara, onda koristite samo njega.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.