Recept za odličnu masku za lice od kurkume i jogurta
Recept za odličnu masku za lice od kurkume i jogurta
Foto: ©Vishakha Shah | Dreamstime.com

NAJBOLJA MASKA ZA LICE OD KURKUME I JOGURTA

Maska od kurkume i jogurta je veoma dobra za kožu, daje joj sjaj i pozitivno deluje na izbejivanje mrlja od bubuljica i uklanjanja akni. Pohvaljena je od strane mnogih dama koje su probale ovu masku i već nakon prve primene primetile su lepši izgled svog tena.

NAJBOLJA MASKA ZA LICE OD KURKUME I JOGURTA
Foto: Dreamstime.com

Glavni sastojak ove maske je kurkuma – najzdraviji začin na svetu. Kurkuma je svakako veoma zdrava za kožu i često se koristi za razne tretmane. Pored kurkume za ovu masku vam je potreban i jogurt. Ukoliko ste možda pomoslile da može ostati žutilo nakon nanošenja maske, ne brinite, uz pravilnu upotrebu neće ga biti.

Napravite masku za suvu ili zrelu kožu

Sastojci:

½  kašičice kurkume

1 kašičica jogurta

½ kašičice kokosovog ulja ( može i drugo ulje, maslinovo, arganovo…)

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku da odstoji 30 minuta i zatim isperite. Potrebno je da lice dobro umijete toplom vodom, tonikom ili sapunom kako ne ostalo žutila na licu.

Zašto je JOGURT veoma dobar za negu kože, saznajte na OVOM linku!

Napravite masku za normalnu ili mešovitu kožu

Sastojci:

½  kašičice kurkume

1 kašičica jogurta

Par kapi limunovog soka

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku da odstoji 30 minuta i zatim isperite toplom vodom, tonikom ili sapunom kako ne ostalo žutila na licu. Masku možete naneti debljom četkom kako vam ruke ne bi ostale žute.

Napravite masku za masnu i problematičnu kožu

Sastojci:

½  kašičice kurkume

1 kašičica jogurta

½  kašičice meda

Par kapi aloe vera gela

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku da odstoji 30 minuta i zatim isperite toplom vodom, tonikom ili sapunom kako ne ostalo žutila na licu.

Ukoliko vam ostane maske, čuvajte je u frižideru do sledeće upotrebe.

Preporučljivo je da ih koristite svaka 3 dana. One dame koje imaju problematičnu kožu mogu je koristiti i češće.

Maske sa kurkumom i jogurtom treba da nanesete uveče jer čini kožu osetljivom na sunce. Bez obzira što je kurkuma sigurna za kožu, ipak proverite kako vam koža podnosi i nanesite malo smese na mali deo kože.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.