EVO KAKO DA SE REŠITE ISPUCALIH PETA
EVO KAKO DA SE REŠITE ISPUCALIH PETA
Foto: Pavel Danilyuk I pexels.com

NAJBOLJI NAČINI KAKO DA SE REŠITE ISPUCALIH PETA

Izloženost stopala toploti, dugo stajanje i neadekvatna obuća  su neprijatelji vaše kože. Naravno, uzroci mogu biti i bakterije ili slaba cirkulacija, tada je vašim stopalima potrebna posebna nega. Nedostatak odredjenih hranljivih materija i vitamina mogu dosta da utiču na vašu kožu.

Za zdravu kožu veoma je važno da unosite hranu bogatu vitaminima A, E, kalcijumom i gvoždjem.

Ukoliko problem nije zdravstvene prirode, najbolji način da se rešite ispucalih peta jesu kućni tretmani.

Trikovi za ISPUCALE PETE koje morate da znate!

  1. GLICERIN

Glicerin je čest sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda jer savršeno hidirira kožu. Uzmite glicerin I pomešajte sa malo ružine vode kako biste omekašali kožu. Nanesite na pete i obujte čarape, ostavite preko noći. Primetićete rezultate vrlo brzo I oduševičete se!

  1. MED

Med je odličan lek za kožu I to pravi pčelinji med. Savršen je protiv gljivica i bakterija. Može uspešno da eliminiše uzrok pojave ispucalih peta. Potrebno je da ga samo namžite na pete i ostavite da deluje 15 minuta. Posle toga isperite i stavite kremu koja će da hidrira kožu.

  1. BANANA

Banana je odličan izbor kada su u pitanju ispucale pete. Pre nanošenja banana obavezno omekšajte  kožu tako što ćete držati stopala u toploj kupki 10-ak minuta. Nakon toga, zgnječite bananu  dok ne dobijete glatku masu, zatim je nanesite na svoje ispucale pete. Ostavite da odstoji 15 minuta I nakon toga isperite mlakom vodom.  Ova metoda trebalo do da pokaže rezultate već za nedelju dana!

  1. VAZELIN I LIMUNOV SOK

Vazelin je prirodan kozmetički dodatak i solidno hidrira kožu. U kombinaciji sa limunovim sokom dobijate smesu koja savršeno pomaže kod ispucalih peta. Prvo potopite noge u toplu vodu da omekšate kožu, a nakon toga nanesite ovu masku. Potrebno je da pomešate 1 kašiku vazelina i nekoliko kapi limunovog soka. Limunov sok dezinfikuje kožu i deluje kao antioksidant, a vazelin hidrira kožu pa je to dobitna kombinacija u borbi protiv ispucalih peta.

  1. SODA BIKARBONA

Soda bikarbona  poseduje antiseptička svojstva I blagotvorno deluje na kožu peta. To je jeftino, a veoma efikasno sredstvo. Da biste dobili željene razultate odvojite pola sata dnevno i pripremite  kupku za stopala sa sodom bikarbonom. Sve što vam je potrebno je malo mlake vode, dovoljno da potopite stopala i 3 kašike sode bikarbone. Nakon  toga skinite mrtve ćelije kože. Za to vam treba turpija za pete ili kamen za pete. Namažite kremu i obujte čarape, pa ostavite da deluje preko noći.

  1. ASPIRIN

Aspirin može dosta da pomogne kod ispucalih peta. U kašiku meda izgnječite 3 – 4 tablete aspirina. On ima salicilnu kiselinu koja će pomoći da se mrtve ćelije lakše oljušte sa kože, a med će da omekša kožu. Ovu masku držite 30 – 40 minuta.

  1. MASLINOVO ILI KOKOSOVO ULJE

U kašiku maslinovog ili kokosovog ulja dodajte nekoliko kapi soka od limuna I time mažite stopala svako veče. Ostavite 15 minuta da odstoji pa isperite.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.