Evo koje namirnice izbaciti iz ishrane ako ne želite celulit
Evo koje namirnice izbaciti iz ishrane ako ne želite celulit
Foto: pexels.com/@cottonbro

NE ŽELITE CELULIT? IZBACITE OVE NAMIRNICE IZ ISHRANE

Celulit ili pomarandžina kora je posledica loše i nezdrave ishrane. Svaka dama koja drži do sebe treba da pazi šta jede. Telo bez celulita podrazumeva stroga pravila i disciplinu kada je ishrana u pitanju.

Imajte na umu da celulit nije nastao preko noći, pa tako neće ni nestati. Pored ishrane, u borbi protiv celulita je veoma bitno da redovno vežbate i koristite gel protiv celulita.

Ovo su namirnice koje morate da izbacite iz ishrane:

  • Napici kao što su alkohol, kafa, gazirani sokovi i voćni sokovi.
  • Transmasti koje se odmah gomila kao masno tkivo i to su ona loša vrsta masti.
  • Slatki šećer u svim oblicima I takav šećer se pretvara u masne naslage.
  • Previše soli, konkretno natrijuma koji vezuje za sebe molekule vode, što dovodi do zadržavanja tečnosti u organizmu i veće vidljivosti celulita.
  • Testenine i hleb od belog brašna koji deluju isto kao i slatkiši i šećer.
  • Masno meso, kao što je slanina, masnija piletina, a posebno preradjevine koje su pored masnoća bogate konzervansima, aditivima i pune su soli i ima dosta estrogena.

Ovakve namirnice doprinose gojenju i celulitu. Za lepu kožu bez celulita je potrebno da se pomučimo i vodimo računa, ali rezultati će učiniti da se osećamo sjajno i prelepo.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.