The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dolaskom jeseni, stigli su hladniji i vlažniji vazduh koji baš i ne pogoduju koži, a ni kosi. Kako da vodite brigu o svojoj koži i kosi tokom jeseni i kako da je sačuvate da ostane lepa i zdrava, saznajte u nastavku.

ISHRANA

Pravilna ishrana igra veoma veliku ulogu kada je u pitanju izgled vaše kože i kose. Brojni vitamini, minerali i druge hranljive materije efikasno utiču na kvalitet, zdravlje i lepotu kože i kose.

Voda je takođe, veoma bitna za zdravu kožu. Kako bi sprečili dehidraciju kože potrebno je unositi dosta vode. Potrudite se da tokom dana popijete bar 2 litra vode.

Preporučuje se hrana kao što su supe, lagano kuvano povrće, ovsena kaša, voće (banane, šumsko voće, šljive, pomarandže, limun..), žitarice i salate. Izbegavajte slanu hranu koja podstiče dodatnu dehidraciju tela.

NEGA TELA 

Tokom jeseni koristite više uljane kupke za bolju hidrataciju kože. Uljane kupke bolje čuvaju prirodnu vlagu kože. Izbegavajte sapun.

Piling tela radite makar jednom nedeljno kako bi odstranili sve mrtve ćelije. Nakon kupanja koristite eterična ulja ili masnija mleka za telo. Ponekad je samo malo ulja potrebno kako biste se oslobodili suve kože. Obavezno se mažite posle svakog tuširanja kako biste nahranili isušenu kožu.

Koristite hranljive kreme koje će vam dobro hidrirati i čuvati kožu tokom hladnih dana.

Jesen je vreme kada treba da počnete da koristite balzam za usne, ako do sada već niste. Birajte prirodne sa propolisom ili pantenolom. Čuvaće vaše usne i nikada neće biti isušene.


Pročitajte još: NAPRAVITE PRIRODNI BALZAM ZA USNE NA BAZI PČELINJEG VOSKA I KOKOSOVOG ULJA


NEGA KOSE

Tokom jeseni mnogi se susreću sa opadanjem kose i to nije nimalo prijatno. Najbolji lek protiv opadanja kose je ricinusovo ulje. Najbolje je da ga nanesete 2 sata pre pranja na koren kose. Koristite hranljivu masku ili balzam.

Koristite šampone koji sadrže vitamine B5, E, žalfiju i mineralne soli. Oni sprečavaju opadanje, jačaju kosu i stimulišu prirodni rast kose.

Ukoliko vam je kosa baš suva, maske i pakovanja nanosite od vrha ka korenu. Prvo njime namažite prve dve trećine kose, sačekajte 10 minuta, pa ga tek onda stavite i na deo bliži korenu. Ostavite još 5 minuta i dobro isperite.

Nije loše početkom jeseni da skratite malo kosu kako bi osvežili suve, procvetale krajeve.  

 

 

 

 

 

Komentari: