Kako možete da iskoristite blagodeti GLICERINA
Kako možete da iskoristite blagodeti GLICERINA
Foto: tipsmake.com

NEZAMENLJIV I KORISTAN: Kako možete da iskoristite blagodeti GLICERINA

GLICERIN je veoma koristan sastojak u mnogim korzmetičkim proizvodima. Njegova primena je veoma široka i može vam itekako pomoćI, čak vam može uštedeti i novac i vreme.

Glicerin se nalazi u svim lipidima (mastima), životinjskog i biljnog porekla, a može se i sintetički proizvesti. Uvek je nabolje birati BILJNI GLICERIN koji se može naći u apotekama.

EVO KAKO SVE GLICERIN MOŽE DA VAM POMOGNE

GLICERIN ZA KOŽU

Glicerin, poznat i kao biljni glicerin služi za zaštitiu spoljnih uticaja i za očuvanje zdravog i lepog izgleda kože. Možemo ga često i naći u proizvodima namenjenim za suvu kožu jer pomaže da se nadoknadi vlažnost. Biljni glicerin vlaži kožu čineći je elastičnom i štiti je od spoljnih uticaja. Često se dodaje u tonike, kreme, gelove, maske i sapune. Glicerin je isto podjednko pogodan i za masnu kožu, kao i za osetljivu kožu, ublažava probleme sa kožom poput crvenila i upala. 

Pokazalo se da redovna upotreba glicerina pomaže kod mrlja, fleka i staračkih pega na licu. Takođe, glicerin održava hidrataciju kože, ima dosta antibakterijskih svojstava i održava pH nivo kože. Odličan je kao sredstvo za čišćenje kože i uklanjanje šminke.

OPREZ: Važno je napomenuti da korišćenje čistog glicerina može prouzrokovati i plikove zato što će privlačiti vodu iz donjih slojeva kože u one površinske, preko kojih se vlaga mnogo lakše gubi. Iz tog razloga je veoma bitno glicerin koristiti u kombinaciji sa drugim sastojcima, poput ulja i sl.

GLICERIN ZA KOSU

Blagodeti glicerina možete iskoristiti i za negu kose. Odličan je za pospešivanje rasta kose, neguje ispucale krajeve i hidrira suvu kosu. Glicerin možete iskoristiti i napraviti masku za kosu, tako što ćete ga pomešati sa esencijalnim uljima, medom ili vodom. Takođe, možete dodati par kapi glicerina u šampon, masku ili pakovanje za kosu i kosa će vam postati mekana, hidrirana i poslušna.

GLICERIN ZA USNE

Dok većina žena koristi kupovne balzame za usne i labela, upotreba blažeg netoksičnog glicerina je opcija jednako efikasna, a daleko nežnija za vašu kožu. Za lepu i zdravu kožu usana potrebno je da pomešate par kapi glicerina i meda i nanesete na vaše usne. Sačekajte da se osuši, zatim obrišite vlažnim tupferom. Nanosite uveče pred spavanje.

GLICERIN ZA NOKTE

Glicerin je odličan proizvod za hidrataciju, a hidratacija je veoma važna i za zdravlje noktiju. Najjednostavniji način da održite svoje nokte zdravim je da pomešate 3 – 4 kapi glicerina sa malo vode i temeljno nanesete na nokte i zanoktice, kad god perete ruke ili nakon kupanja. Na takav način, glicerin uspostavlja vlagu u noktima, što je veoma važan korak za prevenciju lomljenja, pucanja i listanja noktiju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.