Piling od kurkume je odličan za kožu, dubinski je čisti i uspešno uklanja sve mrtve ćelije
Piling od kurkume je odličan za kožu, dubinski je čisti i uspešno uklanja sve mrtve ćelije
Foto: Karl Solano I pexels.com

PILING OD KURKUME ZA SAVRŠENO ČISTO LICE I ZDRAVU KOŽU

Kurkuma je jedna od najlekovitijih i najdragocenijih začina na svetu. Pomaže kod raznih kožnih oboljenja, ublažuje napaćenu kožu, smanjuje hiperpigmentaciju, daje koži zdrav sjaj i bore se protiv slobodnih radikala održavajući kožu zdravom, elastičnom i mekom.

Piling od kurkume je odličan za kožu, dubinski je čisti, uspešno uklanja sve mrtve ćelije i druge nečistoće sa površine kože, podstiče cirkulaciju i sprečava nastanak bubuljica.

Nakon redovnog korišćenja pilinga primetićete odlične rezultate. Imajte na umu da sve što stavimo na našu kožu, za 20 minuta je u našem krvotoku, zato je uvek bolje koristiti prirodnu kozmetiku.

Od sastojaka vam je potrebno:

  1. ½ kašičice kurkume
  2. ½ kašičice brašna ( ječmeno, zobeno … )
  3. par kapi vode ili hidrolat

Priprema i upotreba:

Smesu pripremite neposredno pre upotrebe. Prah kurkume i brašno umutite sa par kapi vode kako bi dobili glatku smesu. Umasirajte smesu po licu, vratu i dekolteu 1 – 2 minuta. Nakon toga isperite.

NAPOMENA: kurkuma je žute boje pa je potrebno dobro da isperete lice kako ne bi ostale žute mrlje. Najbolje je da piling radite nakon umivanja, a pre tuširanja.

Osobe sa SUVOM kožom u ovaj prah mogu da dodaju i prah cveta zove. MASNOJ koži će odgovarati da dodate prah cveta lavande i par kapi svežeg soka od limuna. Kod NORMALNE kože dodajte malo praha latica crvene ili roze ruže.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.