Nega kože nakon nošenja zaštitne maske
Nega kože nakon nošenja zaštitne maske

PRAVILNA NEGA SUVE I IRITIRANE KOŽE NAKON NOŠENJA ZAŠTITNE MASKE

Došlo je takvo vreme da naš dom ne možemo napustiti bez zaštitne maske. Veoma je važno nositi masku jer nam pomaže u sprečavanju širenja virusa. Međutim, kada je morate nositi veći deo dana, ona svakako može uticati na pojavu različitih problema na koži.

Kada se spoji naš dah, znoj i sebum ispod maske nastaje vlažno i vruće okruženje što može da dovede do promena na koži. Evo šta savetuju stručnjaci, kako da negujemo kožu

Jako je bitno da onog momenta kada skinete masku, OČISTITE KOŽU kako bi odstranili znoj i sve što se nakupljalo na koži tokom dana. Najbolje je koristiti nežno hidratantno sredstvo za čišćenje kože kako ne biste dodatno isušli kožu.

Stalna upotreba zaštitne maske može da ugrozi barijeru kože što često i daje rezultat crvenila ili suve kože. Zato je važno da nakon čišćenja lica nanesite hidratantnu kremu koja će osvežiti vašu zaštitnu barijeru kože. Hijaluronska kiselina isto može pomoći jer utiče na hidratacije kože, dok ulja pomažu kod iritacije.

Kako bi pripremili kožu za sledeći dan, pre nego što legnete, kožu lica dobro očistite i nanesite noćnu hidratantnu kremu. Tonik za lice pre spavanja se isto preporučuje jer će tonik pomoći da koža ostane vlažna i vratiće joj kiseli pH faktor kojim se bori protiv raznih bakterija.

Preporučuje se da pre nego što izađete iz kuće nanesete kremu sa zaštitnim faktorom koja će dodatno zaštititi kožu lica.

REDOVNO PERITE MASKU

Što se tiče maske, trebalo bi je nakon svakog nošenja oprati i dezinfikovati. Možete ih prati u mašini za veš, ručno u toploj vodi sa sapunom ili prokuvati u šerpi na šporetu. Ukoliko nosite prethodno nošenu masku, velika je mogućnost za dodatne probleme sa kožom.  

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.