REŠITE SE MODRICA OČAS POSLA
REŠITE SE MODRICA OČAS POSLA

REŠITE SE MODRICA OČAS POSLA: prirodni lekovi protiv modrica koje svako ima u svom domu

S vremena na vreme svi dobijamo MODRICE, što je izuzetno neprijatno. Kada se udarite, oštećuju se kapilari, dovodeći do nastanka modrica koje su na početku crne ili plave boje, a kasnije prelazi u zelenu, ljubičastu ili žutu boju. Pored toga što izgledaju ružno, modrice mogu itekako i da bole. To je svakako nešto što želimo da izbegnemo.

Predstavljamo vam  5 PRIRODNIH LEKOVA koje svako ima u svom domu, a koje možete da koristite kako biste što pre zacelili modrice.

#1 MARGARIN

Margarin je bogat vitaminima A, E i D, kao i fosfolipidima, koji brzo prodiru u epiderm i leče bolesno mesto. Pored toga, margarin sadrži i nezasićene masne kiseline koje imaju antiupalna i antigljivična svojstva koja regenerišu kožu i ubrzavaju proizvodnju kolagena.

Sve što je potrebno da uradite jeste da na bolno mesto nanesete deblji sloj margarina, stavite gazu i učvrstite zavojem. Držite tako najmanje sat vremena.

#2 KESICE ČAJA

Zeleni i crni čajevi su bogati taninom koji smanjuju natečeno tkivo i sužava krvne sudove. Najbolje je da se, dok je još topla, stavni na modricu.

#3 KUPUS

Kupus obiluje vitaminom C, a takođe sadrži i vitamine A, B1, B2, B6 i K, kalcijum, magnezijum, belančevine, kao i beta karoten i zbog toga je odličan za regulaciju modrica. Potrebno je da listove potopite u vruću vodu, a zatim izgnječite oklagijom  i takve ih nanesite na modrice. Menjajte listove na nekoliko sati.

#4 CRNI LUK

Crni luk je bogat kvercetinom- biljnim pigmentom I kao takav ima protivupalno dejstvo. Usitnite luk I pomešajte sa malo soli, a zatim nanesite direktno na modricu I držite 10 – ak minuta.

#5 TOPLA VODA I SIRĆE

Sirće pomaže kod zaceljivanja tako što pojačava tok krvi blizu površine kože, a kombinacijom tople vode I sirćeta možete dosta umanjiti vidljivost modrice.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.