RETINOL ~ odličan saveznik u borbi protiv bora, fleka i akni
RETINOL ~ odličan saveznik u borbi protiv bora, fleka i akni

RETINOL ~ odličan saveznik u borbi protiv bora, fleka i akni

Retinol je veoma cenjen sastojak i česta je supstanca mnogih učinkovitih anti-age krema i seruma! Ova čudotvorna supstanca se koristi već godinama unazad za poboljšanje strukture kože i najučinkovitiji je sastojak kada je reč o borbi protiv bora, fleka i akni. Retinol ubrzava metabolizam ćelija i stvaranje kolagena.

Retinol je derivat vitamina A, koji se prirodno nalazi na koži. Najčešće se koristi kao anti-age sredstvo koje usporava starenje, smanjuje pojavu bora, pozitivno deluje na pigmentaciju kože i sprečavajući nastanak akni. Takođe, poboljšava čvrstinu i gustinu kože, smanjuje vidljivost borica i finih linija i pomaže kod ožiljaka. Ipak, imajte na umu da svi ovi benefiti dolaze nakon duže i redovne upotrebe, stoga budite strpljivi i uporni.

Naime, ovaj magični sastojak pomaže starim ćelijama kože da odumru i time pravi put da mlađe, glatke i nove ćelije nađu svoj put do površinskih slojeva lica.

Početak korišćenja retinola je individualno, s obzirom da je i starenje individualan proces. Obnavljanje ćelija kože se smanjuje početkom tridesetih godina, pa se ovo može uzeti kao početak korišćenja ove supstance.

Većina tipova kože su podložne iritacijama uključujući suvoću i crvenilo, posebno u prvih par nedelja kada počnete da koristite retinol, zato je važno da se konsultujete sa dermatologom, posebno ako imate osetljivu i suvu kožu. Ukoliko se ovaj sastojak ne koristi pravilno, mogu se javiti dugoročni problemi sa kožom. Retinol je veoma agresivna supstanca i može se desiti da preteranom upotrebom koža postane tanja i osetljiva. Ovaj sastojak treba postepeno da se uvodi u rutinu. Preporučuje se korišćenje jednom nedeljno, a zatim pojačavati upotrebu tako što sve vreme pratite reakciju na koži.

Ova supstanca se koristi u vidu krema ili gelova za lice i primenjuje se lokalno. Dermatolozi savetuju da se koriste proizvodi na bazi retinola uz zadržavanje dosadašnjeg načina nege kože.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
jogurt za negu kože
JOGURT ZA LEPOTU VAŠE KOŽE