Kako bi vaše oči dobile pravu negu dobro bi bilo da se pridržavate ovih SAVETA
Kako bi vaše oči dobile pravu negu dobro bi bilo da se pridržavate ovih SAVETA
Foto: @kroshka__nastya I freepik.com

SAVETI ZA PRAVILNO NANOŠENJE KREME ZA PREDEO OKO OČIJU

Koža oko očiju je tanka i osetljiva i iz tog razloga zahteva korišćenje posebne kreme i posebnu negu. Nega predela oko očiju bi trebala da bude deo vaše svakodnevne rutine iz razloga što se bore i fine linije prvo tu javljaju.

Kako bi vaše oči dobile pravu negu dobro bi bilo da se pridržavate ovih SAVETA:

#1 NEŽNI POKRETI PRSTIJU

Kod nanošenja kreme za predeo oko očiju veoma je važno da je nanosite sa vrhovima prstiju i pravite nežne pokrete od sredine oka ka spolja. Nikako nemojte to raditi grubo i jako pritiskajući.

#2 DAJTE KOŽI VREME DA UPIJE SVE PROIZVODE

Da bi sve imalo smisla, bitno je da sačekate da koža lepo upije, kako sve proizvode koje ste naneli na lice, pa tako i kremu za predeo oko očiju. Takođe, nemojte preterivati sa količinom kreme, dovoljno je onoliko koliko vam stane na mali prst.

#3 NE ZAPOSTAVLJAJTE ODREĐENA PODRUČJA

Kada nanosite kremu gledajte da obuhvatite baš ceo predeo oko očiju. Kada nanosite kremu slobodno produžite ispod ivice podočnjaka jer je i tu koža delikatna. Takođe, nemojte preskakati ivicu oka jer se često bore tu prvo pojave, pa slobodno možete naneti kremu skoro do ivice kose.

#4 IZBEGAVAJTE UNUTRAŠNJU IVICU OKA

Bitno je da pazite da ne nanesete kremu previše blizu očne jabučice kako ne bi dospela u oko i na taj način izazvala iritacije uprkos tome što su kreme oftamološki testirane.

#5 ČUVANJE KREME

Najbolje je kremu da držite u frižideru. Hladna krema je odličan način da ublažite jutarnju nadutost područja oko očiju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.