Otkrivamo šta pomaže kod podočnjaka i naduvenosti oka
Otkrivamo šta pomaže kod podočnjaka i naduvenosti oka
Foto: @cookie_studio I freepik.com

ŠTA POMAŽE KOD PODOČNJAKA I NADUVENOSTI OKA

Imate problem naduvenih ili tamnih predela oko očiju? Ne brinite, pronašli smo neke načine kako to da popravimo.

Ukoliko su vam podočnjaci ili kesice ispod očiju nasledni, možete se koristiti kozmetikom da prekrijete ovaj nedostatak. Koristite svetliji korektor koji je što približniji vašem prirodnom tonu.

Hormonske promene u organizmu kod žena, u trudnoći ili oko menstrualnog perioda, mogu da izazovu otoke na koži ispod očiju. Voda u organizmu se može duže zadržavati posle unošenja slanog obroka ili tople klime. Tada vodite računa da ne dehidrirate I obratite pažnju na unos soli u organizam.

Ako vas muči jutarnja naduvenost, možete je izbeći ukoliko promenite položaj tela kad spavate. Trudite se da spavate na leđima, koristite jastuk da biste podigli glavu na nivo iznad tela. To će vam smanjtit količinu tečnosti koja vam se skuplja oko očiju.

Pojava naduvenosti zbog plakanja možete rešiti tako što ćete staviti hladan oblog na oči ili se umijte hladnom vodom. Sasvim dobro pomaže da na oči stavite kolutove krastavca, jabuke ili ohlađene, vlažne kesice čaja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.