Evo šta treba da znate o laserskoj epilaciji
Evo šta treba da znate o laserskoj epilaciji
Foto: lifestyleclinic.sg

Sve što treba da znate o LASERSKOJ EPILACIJI

Laserska epilacija je sada već itekako poznata i prilično popularna metoda za trajno uklanjanje neželjenih dlačica sa tela.

Laserska epilacija je metoda za trajno uklanjanje dlačica pomoću medicinskih lasera. Tokom epilacije, laserski zrak prolazi kroz kožu do folikula dlake gde jaka toplota uništava folikulu dlake i na taj način inhibira njen ponovni rast.  Tretmani laserske epilacije se rade kada su dlačice u fazi rasta.

Evo šta treba da znate o laserskoj epilaciji
Foto: ozheanam.com

KOJE REGIJE SE MOGU TRETIRATI LASEROM?

Laserskom epilacijom najčešće se tretiraju dlačice na rukama, nogama, u predelu pazuha i lica. Međutim, moguće je tretirati neželjene dlake na svim predelima kože na telu, osim u predelu kapaka zbog blizine oka.

KOJA JE EFIKASNOST TRETMANA?

Rezultati laserske epilacije zavise od fototipa dlake kao i njene pigmentacije, faze rasta na tretiranoj povšini. U proseku, potrebno je 4 do 5 tretmana da bi se dlačice zauvek uklonile. Razlog tome je što tokom tretmana nisu sve dlačice u istoj fazi rasta, a laser uništava samo one dlačice koje su u aktivnoj fazi rasta. Tokom jednog tretmana uništava se oko 20% do 30% dlačica. Prvi rezultati mogu se videti već posle prve epilacije.

KOLIKO TRAJE TRETMAN?

Trajanje samog tretmana zavisi od toga kolika se regija tretira. U proseku epilacija celih nogu je potrebno oko 30 do 45 minuta.

DA LI EPILACIJA LASEROM BOLI I DA LI JE BEZBEDNA?

Tretman laserske epilacije nije bolan, osećaj koji uglavnom prati epilaciju je blago peckanje i traje samo nekoliko sekundi. Dok laserski snop zagreva kožu, istovremeno se posebnim aparatom i hladi čime znatno olakšava subjektivni osećaj na koži.

Tretman ne ostavlja nikakve posledice u smislu ožiljaka, opekotina i samim tim je bezbedan. Nakon tretmana koža može kratko vreme biti blago crvena i otečena.

KAKO DA SE PRIPREMITE ZA LASERSKU EPILACIJU?

Pre tretman je potrebno da pustite dlačice da izrastu barem 1-2mm. Ukoliko su nešto duže dlake se prvo tretiraju posebnim trimerom gde se njihova dužina dovodi na odgovarajuću kako bi tretman bio uspešniji. Jako je važno da na kožu ne nanosite ništa od preparata poput krema, mleka ili losiona za telo. Preporuka je minimum 2 nedelje pre i posle laserske epilacije izbegavate direktno izlaganje suncu, ne posećujete solarijume i da ne koristite kreme za samopotamljivanje uz obavezno korišćenje preparata koje imaju SPF 35+, a u letnjim mesecima i SPF 50+. Takođe, zona koja se epilira ne bi trebalo da bude tretirana AHA kiselinama, vitaminskim kompleksima i sredstvima koji mogu dovesti do iritacije kože. Sama koža bi pre tretmana trebala da bude prirodno bela, bez oštećenja ili rana, kako bi dlake bile jače i vidljivije a rezultati bolji.

ŠTA POSLE EPILACIJE?

Posle epilacije nije potrebna nikakva posebna nega. Bar 2 nedelje nakon laserske epilacije se ne smete sunčati niti posećivati solarijum. Ukoliko se izlažete suncu obavezno koristite zaštitni faktor. Dok čekate naredni tretman, regiju koju tretirate potrebno je da brijete ili da dlačice uklanjate kremom za depilaciju, nikako depiliranje.

TRETMAN NEMOJTE RADITI AKO STE: u drugom stanju, dojilja, onkološki pacijent, epileptičar ili dijabetičar.

Tretman laserske epilacije je poželjno raditi u proverenim kozmetičkim salonima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.