Epilacija IPL metodom ili fotoepilacija je najsavremenija metoda uklanjanja dlačica
Epilacija IPL metodom ili fotoepilacija je najsavremenija metoda uklanjanja dlačica
Foto: https://yeniben.com

Sve što treba da znate o trajnoj EPILACIJI IPL METODOM

Epilacija IPL metodom ili fotoepilacija je najsavremenija metoda uklanjanja dlačica. Primena ove metode je poznata već neko vreme i pored uklanjanja dlaka njime se rešavaju problemi bora, staračkih fleka, proširenih pora i kapilara.

Fotoepilacija je revolucionarna metoda trajnog otklanjanja dlaka koja se zasniva na IPL tehnologiji – pulsirajućoj svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light).

IPL za otklanjanje dlačica putem ksenonskih “blic” lampi emituje talase kratkih impulsa, pri čemu su oni različitih talasnih dužina – od 400 do 1.200 nm. Zahvaljujući tome omogućeno je prilagođavanje tretmana svakom tipu kože, boji i debljini dlake, stepenu maljavosti…

Svetlost širokog spektra ciljano deluje na površinu kože kako bi prodrla do folikula dlake, u tom delu se odigrava selektivna fototermoliza. Tačnije, svetlosna energija se pretvara u toplotnu koja oštećuje folikul, onemogućavajući ponovni rast dlake.

S obzirom da svetlost prodire do tačno određene dubine ne dolazi do oštećenja tkiva, samim tim, ne postoji rizik od štetnih posledica bilo koje vrste.

Epilacija IPL metodom ili fotoepilacija je najsavremenija metoda uklanjanja dlačica
Foto: https://ideamakeup.it

IPL UREĐAJI

Trenutno, na tržištu postoji ogromna ponuda IPL uređaja koji se mogu koristiti za kućno korišćenje. Korišćenjem IPL uređaja nećete trajno odstraniti dlačice. Kada krenete sa korišćenjem IPL uređaja, vaše dlačice će se nakon nekoliko tretmana prorediti, a one koje ostanu biće svetlije. Važno je da tretman redovno ponavljate svakih nekoliko meseci kako vam se s vremenom dlačice ne bi vratile.

Nisu svi IPL uređaji isti i iz tog razloga pre kupovine morate da odlučite za koja područja na telu želite da ga koristite:

  • Neki uređaji su više pogodni za lice, drugi su specijalizovani za uklanjanje dlačica na telu, dok su treći prilagodljivi I za lice I za telo. Takođe, obrtite pažnju na veličinu otvora na uređaju jer veći otvvor je pokriva veće područje što je nepraktično ukoliko želite da uklonite dlačice na osetljivim delovima tela poput prepona.
  • Kada je u pitanju postavljanje intenziteta svetla, najslabije koristite na osetljivim delovima tela, na ostatku tela koristite pojačani intenzitet svetla. Postoji mogućnost i sigurnosnog podešavanja.
  • IPL uređaji mogu biti bežični i na žicu. Bežični su praktičniji, ali morate voditi računa da je uređaj napunjen pre upotrebe. Kod žičanog uređaja gledajte da žica bude što duža kako bi je lakše koristili.

PRIPREMA ZA IPL EPILACIJU

Kako bi tretman bio efikasan, priprema je jako bitna. Ona se pre svega odnosi na tretiranje dlaka pre prvog tretmana.

Važno je da 3 nedelje pre tretmana otklonite dlake koristeći samo brijač. Vosak se ne preporučuje. U tom period odradite i piling kože kako bi otklonili mrtve ćelije. Redovno koristite hidratantne kreme jer je hidratacija kože u tom period jako važna.  Neophodno je da iz upotrebe izbacite kreme koje sadrže vitamin A ili retinoičnu kiselinu, kao i fotosenzibilne lekove.

Dva dana pre tretmana prestanite da se brijete i na kožu nemojte nanositi dezodorans, šminku ili parfem. Takođe, trebalo bi izbegavati i sunčanje. Svetlosni talasi deluju samo na dlake koje su u aktivnoj fazi rasta i za krajnji efekat, tretman morate ponoviti nekoliko puta.

Izvor: https://fotoepilacija.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.