SUPER SAVETI ZA PRAVILNU DEPILACIJU NAUSNICA
SUPER SAVETI ZA PRAVILNU DEPILACIJU NAUSNICA
Foto: @valuavitaly I freepik.com

TOP SAVETI ZA PRAVILNU DEPILACIJU NAUSNICA

Neželjene dlačice svim damama predstavljaju veliki problem, pogotovo kada se nalaze na licu. Dlačice iznad usana, odnosno nausnice su veoma dosadne i svakako treba da ih redovno uklanjamo.

Najbolji način da se rešimo nepoželjnih dlačica je putem depilacije. Iako zvuči kao jednostavan posao, za pravilnu i uspešnu depilaciju naunica ipak treba malo umeća, a i znanja. Nepravilnom depilacijom, ne samo da se nećete rešiti svih dlačica, već možete napraviti neprijatne ranice na koži.

Iz tog razloga vam donosimo TOP SAVETE za pravilnu depilaciju nausnica:

#1 NABAVITE PRIBOR ZA DEPILACIJU NAUSNICA

Možete da koristite topli ili hladni vosak. HLADNI VOSAK  za skidanje nausnice možete nabaviti u vidu trakica sa voskom koje zagrejete trljanjem između ruku nekoliko sekundi, a zatim koristite za depilaciju nausnica. TOPLI VOSAK se može nabaviti u posudicama koje dolaze zajedno sa štapićima za vosak i greje se odnosno topi na šporetu i to na slaboj temperaturi.  Postupak uklanjanja neželjenih dlačica je isti i sa hladnim i sa toplim voskom.

Pribor podrazumeva:

  • hladni ili topli vosak,
  • štapić za nanošenje voska
  • trakice za vosak
  • bebi ulje
  • tupferi
  • pinceta

#2 PRIPREMA

Depilirajte se ispred ogledala tako da vam obe ruke budu slobodne. Operite lepo ruke, sklonite kosu kako je ne bi ulepili, nausnice treba da vam budu čiste i suve, možete da nanesite samo malo bebi pudera, ne preterujte.

Ukoliko ne koristite trakice, nego vosak, zapamtite da treba da bude topao, ne vruć.

Kako da napravite šećernu pastu za depilaciju

Pročitajte još: DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM

#3 KORAK PO KORAK DO SAVRŠENIH NAUSNICA BEZ DLAČICA

Podelite nausnicu na tri područja kada nanosite vosak: levi deo, desni deo i sama sredina nausnice. Levi i desni deo podrazumevaju regiju od početka jamice između gornje usne i nosa do ugla usana, dok sredinu podrazumeva mala regija ispod nosa, tačnije između gornje usne i nosa.

Vosak uvek nanosite u pravcu rasta dlake.

Prvo nanosite vosak na jednu stranu, još jednom, vosak nanosite U PRAVCU RASTA DLAKE i to u tankom i ravnomernom sloju uz pomoć štapića za nanošenje voska.

Preko sloja voska stavljate trakicu tako da glatko prione na vosak. Nanosi se u istom pravcu kao i vosak i treba da bude malo duža na kraju gde je ugao usana kako bi mogla da se povuče. Možete proveriti da li je trakica lepo zalepljena preko voska tako što ćete preći prstom preko nje.

Sledeći korak je DEPILIRANJE tog dela nausnice. Kako bi uradili pravilno, potrebno je jednom rukom da zategnete kožu na obrazu, a drugom rukom da uhvatite kraj trakice koji ste ostavili slobodnim i brzim i preciznim pokretom povući u PRAVCU SUPROTNIM OD RASTA DLAKE.

Sve korake ponovite na drugoj strani nausnice, kao i na sredini nausnice. Samo povedite računa kada treba da uklonite vosak sa srednjeg dela nausnica, uvucite gornju usnu kako bi zategli kožu, pa brzo i precizno povucite trakicu na gore.

Uz pomoć pincete možete ukloniti preostale dlačice koje niste uspeli da uklonite voskom.

#4 UKLANJANJE VIŠKA VOSKA, DEZINFEKCIJA I UMIRIVANJE NAUSNICA

Kada završite depiliranje nausnica, ukoliko vam je ostao neki trag od voska, uklonite ga blagim trljanjem tuferom na koji ste naneli bebi ulje.

Na kraju možete naneti tanak sloj bebi pudera ili losiona na bazi aloe vere.

Vaša depilacija nausnica je gotova, a mi verujemo da svaka dama može bez problema da ukloni neželjene dlačice, sve što vam treba je samo malo vremena i pravi pribor.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.