Otkrivamo kako da izbelite zube na prirodan način
Otkrivamo kako da izbelite zube na prirodan način
Foto: unsplash.com/@mbrunacr

KAKO DA IZBELITE ZUBE NA PRIRODAN NAČIN

Svoje zube možete izbeleti na prirodan način sa namirnicama koje već imate u svojoj kuhinji. Pogledajte koje su to namirnice i kako mogu da vam pomognu.

SODA BIKARBONA

Soda bikarbona se može naći u svačijoj kuhinji i univerzalno je sredstvo za čišćenje. Poznato je da se koristi kao sastojak u pastama za izbeljivanje zuba.

Za smesu za izbeljivanje zuba vam je potrebno kašičica sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi sirćeta. Sa tom smesom istrljajte zube i ubrzo ćete videti odlične rezultate.

Sodu bikarbonu možete da mešate i sa limunom. U  ¼ šolje sipajte sode bikarbone i sok od pola limuna. Smesu dobro izmešajte, namažite na zube i ostavite da deluje 3 minuta. Vodite računa da ne držite duže jer možete oštetiti zubnu gledj. Nakon toga, isperite vodom i obavezno još jednom operite zube pastom. Postupak možete ponavljati jednom nedeljno.

LOVOROV LIST I SUŠENA KORA POMORANDŽE

Promešate mleveni lovorov list i sušenu koru pomorandže. Dodajte onoliko vode koliko je potrebno da se napravi smesa. Gotovu smesu nanesite na zube i ostavite da deluje 3 – 4 minuta. Nakon toga zube operite pastom.

KORA OD BANANE ILI POMORANDŽE

Jednostavno istrljajte zube sa korom od banane ili pomorandže i nakon par minuta operite zube. Postupak možete ponoviti dva puta nedeljno.

JABUKOVO SIRĆE

Istrljajte zube sa jabukovim sirćetom i nakon toga lepo isperite. Postupak ponavljajte nekoliko dana. Nakon toga zubi će vam biti beli i lepi.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.