Alternativni načini kako da se rashladite tokom vrelih letnjih noći
Alternativni načini kako da se rashladite tokom vrelih letnjih noći
Foto: freepik.com

KAKO DA PREŽIVITE VRUĆE LETNJE NOĆI

Znate i sami koliko može da bude nesnosno vruće tokom letnjih noći što može dovesti do velikih problema sa spavanjem. Jedno od rešenja je naravno klima, međutim ukoliko ostvite klimu da radi celu noć veoma se lako može desiti da se probudite prehlađeni ili da vas bole mišići što nije nimalo naivno.

Ipak, postoje i alternativni načini kako da se rashladite tokom vrelih letnjih noći:

Gledajte da koristite posteljinu od pamuka, mekan je i kroz takvu posteljinu vaša koža će moći da diše.

Možete da stavite posteljinu u neku vreću pa u frižider na nekoliko minuta i to vam može osigurati dovoljno vremena da zaspite ili jednostavnu malo pokvasite posteljinu pre spavanja.

Još jedan od načina jeste da u plitku posudu stavite led i posudu staviti između ventilatora i vas. Ventilator postavite tako da duva preko posude i na taj način će cirkuliše hladan vazduh u sobi.

Ukoliko možete da spavate sami jer od drugog tela samo će biti toplije.

Veoma je bitno da pijete dosta vode, makar 2 čaše hladne vode pre spavanja. Tokom noći se znojite i to može dovesti do dehidratacije pa se osigurajte na vreme da unesete dovoljno tečnosti.

Tuširanje je jedan od najboljih načina da se rashladite tokom leta.  Pre spavanja se istuširajte prvo mlakom vodom, a potom postepeno smanjujte temperaturu. Tako ćete spustiti temperaturu tela i koža će vam prodisati.

Ako rashladite stopala možete rashladiti celo telo, tako da možete staviti lavor hladne vode pored kreveta i potopite stopala pre odlaska u krevet.

Imajte na umu da svetlo i svi električni uređaji doprinose porastu sobne temperature.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.