Predstavljamo vam NAČINE kako možete prirodnim putem da skinete visoku temperaturu
Predstavljamo vam NAČINE kako možete prirodnim putem da skinete visoku temperaturu
Foto: @ freepik I freepik.com

KAKO DA PRIRODNIM PUTEM SKINETE VISOKU TEMPERATURU

Doktori tvrde da je povišena temepratura naša najsnažnija urođena zaštita od virusa i bakterija. Posledica blaog povišene temperature je ubrzavanje metabolizma, što pomaže u borbi protiv upala ili infekcije. Visoka temperatura ili groznica je stanja kada temperatura naraste iznad uobičajenog raspona.

Visoka temepratura, međutim ne mora da ukazuje nužno da se radi o ozbiljnoj situaciji. Manja bolest može da prouzrokuje visoku temperaturu, a dešava se i da ozbiljnija bolest ne mora podići telesnu temperaturu.

Predstavljamo vam NAČINE kako možete prirodnim putem da skinete visoku temperaturu.

#1 VODA

Potrebno je da pijete dosta vode kako bi nadoknadili izgubljenu vodu i svakako ćete pomoći u hlađenju organizma. Zbog groznice organizam može veoma lako da dehidrira, pa je veoma važno da unosite dovoljno tečnosti.

#2 TUŠIRANJE

Tuširanje mlakom vodom ćete pomoći u snižavanju temperature. Počnite sa vodom od 36 stepeni i lagano snižavajte temperaturu vode dok ne dođete do jedva podnošljive mlake vode.

#3 POVRĆE

Krompir i kupus su odlični pomoćnici u snižavanju temperature. Ako koristite krompir, isecite ga na kolutove, a ako koristite kupus, iscepajte liske i stavite u čarape tako da prekrivaju tabane. Poznato je da krompir i kupus odlično izvlače teperaturu iz tela. Kupus možete stavljati i na leđa ili na grudi.

#4 SUPA

Mlaka supa pomaže u skidanju temperature, obezbeđuje hidrataciju organizma, ima izrazito lekovita svojstva koja ublažava prehladu i pomaže kod povišene temperature.

#5 ALKOHOL

Alkohol ili rakija (komovica) su odlični za skidanje visoke temperature. Ukoliko koristite ovaj način skidanja temperature, kako ne bi došlo do oštećenja kože, važno je da alkohol razblažite sa toplom vodom, u razmeri 1 na prema 5.

#6 JABUKOVO SIRĆE

Takođe odličan u skidanju visoke temperature i ukoliko vam je temperatura preko 38 stepeni, preporučuje se da trljate svoje telo sa jabukovim sirćetom i to 10 do 15 minuta.

#7 ČAJEVI

Čajevi će vam pomoći da nadoknadite izgubljenu tečnost u organizmu.

Kada temperatura ide preko 40 stepeni C potrebno je da se hitno obratite lekaru.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.