Kurkuma i med odlični za zdravlje i lepotu
Kurkuma i med odlični za zdravlje i lepotu
Foto: vecteezy.com

KURKUMA I MED ZA BOLJE ZDRAVLJE I LEPOTU

KURKUMA je začin za koji se često kaže da je eliksir zdravlja! Zajedno sa MEDOM daje savršenu kombinaciju za dobro zdravlje i to u svakom smislu.

Mešavina kurkume i meda leči prehladu, kašalj, akne, upalu grla i svakodnevnim korišćenjem možemo produžiti život. Kurkuma ima antivirusna, protivupalna, antimikrobska i antiseptička dejstva, dok je med odličan za imunitet. Često se I kaže da su kurkuma I med bolji lek od antibiotika. Kurkuma I med uništavaju sve bakterije u organizmu, a da ne ošteti crevnu floru.

Kombinacija kurkume i meda je efikasna za lečenje mnogih tegoba vezanih za stomak kao što su gasovi, probavne smetnje, čeir na želucu, bolovi u stomau I sl.

NAPRAVITE LEKOVITI NAPITAK “ZLATNI MED”

I kurkuma I med imaju svoje jake strane tako da u kombinaciju dobijamo najjači antibiotik “zlatni med”!

Recept je jednostavan. Potrebno je da jednu punu kašiku kurkume razmutite u 100 grama meda. Lepo promešajte I svmesu čuvajte u staklenoj teglici I uzimajte po malo svaki dan.

Veoma je bitno da koristite čistu kurkumu koja nije pomešana sa drugim začinima.

Napomena: Zlatni med ne bi trebalo da konzumirate ukoliko pijete lekove. Najbolje je da se posavetujete sa lekarom. Takodje, kurkuma se ne preporučuje osobama koje imaju bolesti žuči I osobama sa niskim pritiskom. Ukoliko se uzima u većim količinama, kurkuma može dosta da snizi pritisak, ali isto tako I da proredi krv.

Mešavinu kurkume I meda možete napraviti kod kuće I konzumirajte redovno kako bi poboljšali vaše zdravlje I zaštitili se od najčešćih bolesti!

Sve što treba da znate o najlekovitijoj i najzdravijoj biljki na svetu KURKUMI, saznajte na OVOM linku!

NAPRAVITE ODLIČNU MASKU ZA LICE

Kada je u pitanju nega kože, kurkuma I med su idealna kombinacija. Med ima antiupalna svojstva, dok je kurkuma prirodni antibiotic koji smanjuje crvenilo.

Za ovu masku je potrebno da dobro promešate 2 kašike meda I prstohvat kurkume. Smesu nanesite na licei držite je 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Poželjno je da se nakon umivanja toplom, umijete I hladnom vodom kako bi se pore zatvorile.

Ova maska je odlična za kožu lica, a I za kosu, tako što hrani koren dlaken I odlična je za cirkulaciju glave. Leči perut, ekcem, opadanje kose I sl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.