LIMETA JE ODLIČAN SAVEZNIK U MRŠAVLJENJU I ZDRAVLJU
LIMETA JE ODLIČAN SAVEZNIK U MRŠAVLJENJU I ZDRAVLJU
Foto: herbazest.com

LIMETA ~ ODLIČAN SAVEZNIK U MRŠAVLJENJU I ZDRAVLJU

Limeta je citrusna voćka koja jelima i pićima daje poseban ukus i nezaobilazan je sastojak u mnogim kuhinjama.  

Iako vrlo slična limunu, limeta je manje oštra, ima neverovatnu količinu vitamina C i skoro uopšte nema šećera zbog čega je i idealna kod mnogih dijeta. Na 100 gr limeta ima svega 30 kalorija. Ne sadrži holesterol, ni masti I obiluje vlaknima.

Ovo citrusno voće sadrži veću količinu  folne kiseline i kalcijuma. Rastvorljiva vlakna koja se nalaze u limeti pomažu osobama koje imaju probleme sa srcem, ona eliminišu loš holesterol i snižavaju krvni pritisak i smanjuju upale krvnih sudova. Sok od limete podiže nivo energije u slučajevima malaksalosti.

Sok od limete je veoma koristan za zdravlje vaše kože, podmađuje je i čini je sjajnom i daje joj prirodan sjaj. Vitamin C i flavonoidi koji se nalaze u limeti su odlični antioksidanti. Limeta je za lice veoma dobra, efikasno uklanja nečistoće, kao i mrtve ćelije sa kože.

Limeta je odlična za naše celokupno zdravlje i koristite ga svaki dan. Ova voćka je pravo osveženje u letnjim danima pa možete napraviti osvežavajući napitak kod kuće. Obratite pažnju kod kupovine ove voćke, uvek birajte one malo teže i punije, jer u njima ima više soka.

Limeta za mršavljenje postiže dobre rezultate jer skoro da i ne sadrži kalorije. Preporučujemo vam osvežavajući detoks napitak koji morate probati.

Za osvežavajući napitak vam treba:

  1. 12 limeta odnosno 1 puna čaša cedjenog soka,
  2. domaći med,
  3. 7 šolja vode.

Priprema:

Iscedite sok tako da napunite punu čašu. Izručite sve u veliki bokal, dodajte vodu i med i dobro promešajte. Po želji ubacite par kicki leda i dobićete fenomenalan zdrav napitak kojim ćete se lepo osvežiti.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.