Mandarine su odličan saveznik zdravlja i lepote
Mandarine su odličan saveznik zdravlja i lepote
Foto: unsplash.com/@jaehoonpk

MANDARINE: odličan saveznik zdravlja i lepote

Osvežavajuće, prijatnog ukusa i mirisa, MANDARINE su veoma ukusno i zdravo voće koje skoro svi vole. Ima višestruke zdravstvene koristi, stvara dobro raspoloženje, osvežava i ublažava nervozu.

Veoma je bogat vitaminom C zbog čega je odličan u borbi protiv prehlade i stresa. Mandarina, takođe sadrži i folnu kiselinu, gvožđe, kalijum, magnezijum, vitamine B1, B2 i B3. Pomaže u borbi protiv holesterola i štiti srce.

Topi kilograme

Mandarina je definitivno savršena voćka za one koji žele da smršaju. 100 grama ovog voća sadrži samo 34 kalorije.Savršen je saveznik u borbi protiv strija i celulita. Jedna mandarina sadrži 85% vode, koja podstiče detoksikaciju organizma, a obezbeđuje nam 80% potrebnog dnevnog unosa vitamina C. Obiluje dijetalnim vlaknima koje su odlične za dobro varenje.

Dragocena u nezi kože

Eterična ulja ove voćke kontrolišu lučenje sebuma i čisti začepljene pore. Deluje antiseptički, sprečava upale i ubija bakterije.

Mandarine su bogate antioksidansima koje sprečavaju oslobađanje slobodnih radikala i tako štite kožu.

Mandarine za lepu kožu

Dve mandarine iscedite i sokom natopite gazu. Gazu držite na licu i vratu oko 20 minuta. Isperite hladnom vodom i možete je koristiti jednom nedeljno za osvežavanje kože.

Mandarina podmlađuje kožu

Mandarina sadrži beta – kriptoksantin koji deluje na kožu poput vitamina A. Obnavlja kožu i jača elastičnost kože. Otvara začepljene pore i zaustavlja stvaranje pega na koži. Obezbedjuje koži mladolik izgled i hidrataciju.

Dnevni unos koji se preporučuje jeste oko 7 mandarina.

Mandarine je poželjno čuvati na sobnoj temperaturi, a rok trajanja im je oko nedelju dana. Od mandarina može da se pravi džem, kompot, kolači i torte. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.