OVE NAMIRNICE SKIDAJU SALO OKO STRUKA
OVE NAMIRNICE SKIDAJU SALO OKO STRUKA

NAMIRNICE KOJE SKIDAJU SALO OKO STRUKA

Salo oko struka pre svega odslikava vaš životni stil! Ako većinu dana provodite sedeći malo se krećete, a uz to unosite dosta kalorija gotovo je nemoguće da se ne pojavi salo oko struka…

Salo oko struka koje čine takozvane viceralne masti  nije samo estetski problem već je razlog za zabrinutost, jer predviđa određene zdravstvene rizike, uključujući kardiovaskularne bolesti i dijabetes tipa 2. Dijeta i vežbe igraju glavnu ulogu u skidanju sala, ali to druge faktore, kao što su više sna i smanjenje nivoa stresa.

Da bi skinuli salo oko struka smanjite ukupni unos kalorija za čak 1.000 kalorija dnevno izbegavajte sve što je masno, slatko ili napravljeno od belog brašna uključujući i hleb. Namirnice od belog brašna su najveći krivci za stvaranje sala oko struka i na stomaku pa se potrudite da peciva, pice, razne grickalice i slične namirnice potpuno izbacite iz ishrane. Ako imate salo oko struka i na stomaku verovatno unosite više kalorija nego što vaše telo može da sagori. Višak kalorija se skladišti kao masti kada telo ne može da ih iskoristi kao gorivo. Zato je najbolji metod za skidanje sala paralelno smanjenje unosa kalorija i povećanje fizičke aktivnosti. Sledeće namirnice pozitivno utiču na skidanje sala oko struka ali i sa njima ne treba preterivati!

AVOKADO: Ovo egzotično voće ima posebnu moć u borbi protiv sala. Imaj dve materije koje mu daju posebnu snagu (vlakna koja umanju osećaj gladi od 11 do 17g po komadu avokada i mononezasićene masti)

PUTER OD KIKIRIKIJA: U suštini ne samo od kikirikija već i od badema, zatim semenke suncokreta,bundevino seme, lanene semenke. Ove stvari vas dugo drže sitim i puni su minerala i masti koje pomažu uklanjanju sala. Uzgred, držite se prirodnog putera od kikirikija.

ZELENI ČAJ: Ne samo što je pun antioksidanasa, već pomaže i sagorevanju sala. Čak su na jednom Američkom institiutu za ispitivanje hrane, utvrdili da je zeleni čaj držao metabolizam ispitanika ubrzanim za 35-43% u toku 24h.

CRNA ČOKOLADA: da, dobro ste čuli. Crna čokolada je prepuna antioksidanasa(čak osam puta više nego kod jagoda). Sadži stimulanse koji pomažu gubljenju sala, uključujući teobromin i kofein. Takođe sadrži lepu dozu oleinske kiseline, koja je mononezasićena mast. Izaberite čokoladu sa 78% ili više kakao radi boljih rezultata.

CIMET: Istrživači su utvrilili da cimet sadži jedan antioksidans koji povećava insulinsku osetljivost i stabilizuju nivo šećera u krvi.

JOGURT: Iako se jogurt baš ne preporučuje za skidanje masti, ali ako je u pitanju onaj sa minimumom masti probioticima, može pomoći boljoj iskoristljivosti kvalitene hrane, što pomaže u borbi protiv sala. Još ako ga pomešate sa nekim bobičastim voćem i orasima, onda imaj još jači efekat.

BELO MESO: i pored opšte poznatog belog mesa, u obzir dolazi divlji losos, posna domaća teletina, ćureće belo meso itd. Svi izvori proteina kroz hranu, kada se vare, telo troši 30% svojih kalorija da bi ih svarilo do kraja.

Izvor: https://vezbezastomak.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.