NEZAMENLJIV I KORISTAN: Kako možete da iskoristite blagodeti GLICERINA
NEZAMENLJIV I KORISTAN: Kako možete da iskoristite blagodeti GLICERINA

NEZAMENLJIV I KORISTAN: Kako možete da iskoristite blagodeti GLICERINA

GLICERIN je veoma koristan sastojak u mnogim korzmetičkim proizvodima. Njegova primena je veoma široka i može vam itekako pomoćI, čak vam može uštedeti i novac i vreme.

Glicerin se nalazi u svim lipidima (mastima), životinjskog i biljnog porekla, a može se i sintetički proizvesti. Uvek je nabolje birati BILJNI GLICERIN koji se može naći u apotekama.

EVO KAKO SVE GLICERIN MOŽE DA VAM POMOGNE

#1 ZA KOŽU

Glicerin, poznat i kao biljni glicerin služi za zaštitiu spoljnih uticaja i za očuvanje zdravog i lepog izgleda kože. Možemo ga često i naći u proizvodima namenjenim za suvu kožu jer pomaže da se nadoknadi vlažnost. Biljni glicerin vlaži kožu čineći je elastičnom i štiti je od spoljnih uticaja. Često se dodaje u tonike, kreme, gelove, maske i sapune.

OPREZ: Važno je napomenuti da korišćenje čistog glicerina može prouzrokovati i plikove zato što će privlačiti vodu iz donjih slojeva kože u one površinske, preko kojih se vlaga mnogo lakše gubi. Iz tog razloga je veoma bitno glicerin koristiti u kombinaciji sa drugim sastojcima, poput ulja i sl.

Glicerin može pomoći ukoliko imate problem sa grubom kožom ruku ili sa ispucalim stopalima.

#2 ZA KOSU

Blagodeti glicerina možete iskoristiti i za negu kose. Odličan je za pospešivanje rasta kose, neguje ispucale krajeve i hidrira suvu kosu. Glicerin možete iskoristiti i napraviti masku za kosu, tako što ćete ga pomešati sa esencijalnim uljima, medom ili vodom. Takođe, možete dodati par kapi glicerina u šampon, masku ili pakovanje za kosu i kosa će vam postati mekana, hidrirana i poslušna.

#3 ZA ČISTIJU KUĆU

Glicerin će vam itekako pomoći kod čišćenja kuće. Glicerinom ispolirajte drveni nameštaj i prašina se neće više taložiti na njima. Takođe, sa glicerinom možete čistiti i laminat ili parket tako što ćete 2 supene kašike glicerina pomešati sa 5 litara vode. Vaši podovi će zasijati! Glicerin je odličan i kod uklanjanja teških mrlja od bobičastog voća. Isflekano mesto držite u glicerinu sat vremena, a nakon toga isperite u slanoj vodi.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
EVO ŠTA TREBA DA JEDETE AKO ŽELITE DA ZATRUDNITE