NEZAMENLJIV I KORISTAN: Kako možete da iskoristite blagodeti GLICERINA

GLICERIN je veoma koristan sastojak u mnogim korzmetičkim proizvodima. Njegova primena je veoma široka i može vam itekako pomoćI, čak vam može uštedeti i novac i vreme.

Glicerin se nalazi u svim lipidima (mastima), životinjskog i biljnog porekla, a može se i sintetički proizvesti. Uvek je nabolje birati BILJNI GLICERIN koji se može naći u apotekama.

EVO KAKO SVE GLICERIN MOŽE DA VAM POMOGNE

#1 ZA KOŽU

Glicerin, poznat i kao biljni glicerin služi za zaštitiu spoljnih uticaja i za očuvanje zdravog i lepog izgleda kože. Možemo ga često i naći u proizvodima namenjenim za suvu kožu jer pomaže da se nadoknadi vlažnost. Biljni glicerin vlaži kožu čineći je elastičnom i štiti je od spoljnih uticaja. Često se dodaje u tonike, kreme, gelove, maske i sapune.

OPREZ: Važno je napomenuti da korišćenje čistog glicerina može prouzrokovati i plikove zato što će privlačiti vodu iz donjih slojeva kože u one površinske, preko kojih se vlaga mnogo lakše gubi. Iz tog razloga je veoma bitno glicerin koristiti u kombinaciji sa drugim sastojcima, poput ulja i sl.

Glicerin može pomoći ukoliko imate problem sa grubom kožom ruku ili sa ispucalim stopalima.

#2 ZA KOSU

Blagodeti glicerina možete iskoristiti i za negu kose. Odličan je za pospešivanje rasta kose, neguje ispucale krajeve i hidrira suvu kosu. Glicerin možete iskoristiti i napraviti masku za kosu, tako što ćete ga pomešati sa esencijalnim uljima, medom ili vodom. Takođe, možete dodati par kapi glicerina u šampon, masku ili pakovanje za kosu i kosa će vam postati mekana, hidrirana i poslušna.

#3 ZA ČISTIJU KUĆU

Glicerin će vam itekako pomoći kod čišćenja kuće. Glicerinom ispolirajte drveni nameštaj i prašina se neće više taložiti na njima. Takođe, sa glicerinom možete čistiti i laminat ili parket tako što ćete 2 supene kašike glicerina pomešati sa 5 litara vode. Vaši podovi će zasijati! Glicerin je odličan i kod uklanjanja teških mrlja od bobičastog voća. Isflekano mesto držite u glicerinu sat vremena, a nakon toga isperite u slanoj vodi.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.