Evo zašto su orasi jako zdravi
Evo zašto su orasi jako zdravi
Foto: unsplash.com/@mockupgraphics

ORASI ~ RIZNICA ZDRAVLJA

Orasi su riznica zdravlja, puna su hranljivih materija i antioksidanata. Dostupni su cele godine. Možete ih jesti same ili ih pripremati sa mnogim jelima i dezertima. 100 gr oraha sadrži dosta kalorija i to koliko  jedan dobar ručak.

Orasi su  veoma zdravi, imaju veoma visok nivo antioksidanasa koji štite imuni sistem od štetnih ćelija. Sadrži vitamine B1, B2 i B6 koji telu daju energiju. Dobro utice na srce, a najpozitivniji učinak imaju na holesterol. Bogat je cinkom,kalijumom, kalcijumom, manganom, fosforom, folnom kiselinom.

Većina sastava oraha su masti, odnosno nezasićene masti koje su zdrave za vaš organizam (u preporučenim količinama). Dobar deo masti su omega 3 masne kiseline koje su takođe odlične za vaše zdravlje.

S obzirom da su orasi puni raznih vitamina i minerala, povremeno konzumiranje će vas sačuvati od raznih bolesti. Preporučuje se konzumiranje pedesetak grama oraha dnevno.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.