Otkrijte koje su to namirnice od kojih ste još gladniji
Otkrijte koje su to namirnice od kojih ste još gladniji
Foto: launchcapsule.com

OVO SU ZDRAVE NAMIRNICE OD KOJIH SMO JOŠ GLADNIJI

Sigurno se i vama desilo da lepo doručkujete, ali nakon kratkog vremena postajete ponovo gladni. Razlog je u tome što ste najverovatnije jeli neke od namirnica koje će učiniti da budete ponovo gladni iako ste upravo jeli. Zašto? Saznajte u nastavku…

Neke od namirnica koje konzumiramo daju našem organizmu signal da ih uskladišti kao mast umesto da ih iskoristi kao gorivo. Većim delom vlakna, masti, proteini su ono što pomaže da budemo siti, tako da namirnice bez tih sastojaka mogu učiniti da ubrzo postanemo ponovo gladni.

#1 VOĆE

Iako je voće veoma zdravo, njime ne možemo utoliti glad zato što voće sadrži fruktozu i glukozu koji dovode do toga da se osećate još gladnije.

#2 SALATA

Kao i voće, salata od povrća je veoma zdrava, ali vas ni ona ne može dugo držati sitim. Ukoliko želite da vam salata bude obrok koji će vas zasititi malo duže, dodajte u nju malo ugljenih hidrata, kvalitetne masti i proteine, kao što su kuvana kinoa, piletinu, tvrdi sir, maslinovo ulje …

#3 HLEB I PECIVA

Hleb i peciva ivaju visok glikemijski indeks i povećavaju nivo šećera u vašem telu više od čokolade. Takav efekat tera vaše telo da zalihe glukoze pretvara u masno tkivo. Ovakve namirnice će vas samo terati da jedete još više. Pored peciva i hleba, ni žitarice u mleku vas neće zasititi jer neće upiti dovoljno tečnosti. Razna istraživanja su pokazala da hrana koja sadrži više vode može više da vas zasiti od one koja ne sadrži. Iz tog razloga je najbolje da za doručkujete ovsenu kašu ili pahuljice koje ste ostavili da stoji u vodi ili mleku tokom noći.

#4 SMOOTHIE

Iako ćete napraviti zdrav smoothie i tako uneti brdo vitamina i minerala, vaš želudac neće dobiti dojam da je pojeo nešto što može da zasiti. Ukoliko baš volite da konzumirate smoothie za doručak, dodajte u njega orašaste plodove ili semenke kako bi ostali duže siti.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.