Otkrijte zašto treba da pijete alkalnu vodu svaki dan
Otkrijte zašto treba da pijete alkalnu vodu svaki dan
Foto: unsplash.com/@mouldy_coffee

ŠTA JE ALKALNA VODA I ZAŠTO JE DOBRA ZA NAŠE ZDRAVLJE?

ALKALNA VODA  je čudesna voda koja nastaje prirodnim putem kada prelazi preko kamenja i pritom skuplja minerale koji utiču na povećanje njenog alkalnog nivoa.  Alkalna voda sadrži visok pH nivo, čak viši i od obične pijaće vode, što joj omogućava da drži bolesti podalje od onih koji je svakodnevno konzumiraju.

PH nivo je broj koji meri koliko je kisela ili alkalna supstanca na skali od 0 do 14. Tako, normalna pijaća voda ima neutralan pH od 7, dok alkalna voda ima pH od 8 ili 9 i ona može da neutrališe kiselunu u vašem telu.

Zbog nezdrave hrane koju često unosimo i loših navika, većina ljudi zakiseljuje organizam, usled čega se javlja umor, glavobolja, pad imuniteta, kao i neke ozbiljnije bolesti. Naime, kiselost organizma je preduslov za nastanag ozbiljnih malignih oboljenja, jer uzrokuje izumiranje dobrih ćelija, dok druge mogu da žive ili mutiraju u zloćudne ćelije.

Alkalna voda ne dozvoljava ćelijama raka da se razmnožavaju i izuzetna je kod prevencije malignih oboljenja. Takođe, dokazano je da ima antioksidativna svojstva i svakako igra veliku ulogu u borbi protiv slobodnih radikala. Od strane mnogih lekara, potvrđeno je njeno lekovito svojstvo i sposobnost u čišćenju tela od toksina!

Alkalna voda se može kupiti u prodavnicama, ali je možete napraviti i sami, a u nastavku saznajte i kako.

POTREBNI SASTOJCI:

  • 2 l čiste filtrirane vode
  • 1 kašičica Himalajske soli
  • 1 limun, opran i isučen na kriške

PRIPREMA:

U bokal stavite vodu, dodajte i limun (ne stiskati). Nakon toga dodati so, pokriti i ostaviti da odstoji preko noći, odnosno 8 do 12 sati, na sobnoj temperaturi.

Možete konzumirati 3 do 4 čaše svakog dana, a postepeno povećavati dozu na 8 do 12 čaša dnevno. Najbolje je konzumirati ujutro na prazan želudac, kako biste postigli najbolji alkalni balans za vaše telo.

Ova voda je alkalnija od obične vode i ona suzbija višak kiseline u vašem organizmu. Pored toga, limun je dobro poznat po svojim svojstvima kojima doprinosi pH balansiranju. Iako mu je ukus veoma kiseo, limun je alkalno voće i zbog toga pomaže telu da održi pH ranotežu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.