Evo zašto ne treba da bacate koru od pomorandže
Evo zašto ne treba da bacate koru od pomorandže

ZAŠTO NE TREBA DA BACATE KORU OD POMORANDŽE?

Ne bacajte koru od pomorandže jer ih možete iskoristiti na nekoliko načina. Stavite na nekoliko mesta po sobi za lep i svež miris, zimi je dobro da ih stavite na radijatore i miris će biti jači.

Sama kora pomorandže je odlična za lepotu i veoma je zdrava. Sadrži dosta vitamina, vlakna i dosta drugih korisnih sastojaka. Jača imunitet, vitamin C pomaže kod prehlade, otvara apetit i podstiče varenje. Pomorandžina kora je odlična protiv kašlja, ima pozitivno dejstvo prilikom čišćenja pluća. Sadrži antioksidante koju pomažu u smanjivanju nivoa holesterola u krvi, štiti srce. Ima antibakterijsko svojstvo.

Žvakanjem kore od pomorandže, pomoćiće vam da imate lep zadah. Radite to češće i videćete rezultate. Jača zube i kosti jer kora od pomorandže sadrži 2 puta više kalcijuma nego sama voćka. Ako je konzumirate svaki dan imaćete veom jak imunitet, rešićete se prehlada, umora i glavobolja. Sa korom možete i da izbelite zube. Jednostavno istrljajte zube sa korom i to radite svaki dan.

Pomorandžina kora je idealna ako želite lepu i zategnutu kožu. Tokom tuširanja utrljajte koru na vašu kožu i na taj način ćete učiniti da vam koža izgleda savršeno. Ovaj postupak morate ponavljati svako veče i to nekoliko meseci, i tada ćete videti kvalitetne rezultate.

Vrlo bitno da znate je da ukoliko imate problema sa astmom, u tom slučaju izbegavajte koru od pomorandže. Velika količina kalcijuma u kori može da pokrene napad astme. To može da se desi ako se konzumira velika količina.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.