BEAUTY SAVET: kako da IZBELITE nokte požutele od laka
BEAUTY SAVET: kako da IZBELITE nokte požutele od laka

BEAUTY SAVET: kako da IZBELITE nokte požutele od laka

Žuti nokti nastali od čestog nanošenja tamnih lakova mnogo nervira i izgleda baš ružno. Žute mrlje na noktima mogu da budu veoma uporne, zato vam donosimo par EFEKTNIH NAČINA kako da se rešite žutih noktiju uz pomoć sredstava koje imate u kući.

#1 LIMUN

Potopite nokte u limunov sok i držite 10 do 15 minuta svaki dan ili ih trljajte korom limuna dok ne budete zadovoljni rezultatom. Hidratacija nokta je obavezna posle limunovog soka.

#2 PEROKSID I SODA BIKARBONA

U manjoj posudi pomešajte kašiku sode bikarbone i kašiku hidrogen peroksida. Uz pomoć vate nanesite smesu na površinu nokta i ostavite da deluje 3 minuta, pa isperite. Ovaj tretman bi trebalo da koristite svakih 6 do 8 nedelja.

#3 SOK OD LIMUNA, SODA BIKARBONA I KORA OD BANANE

Ova smesa je odlična onda kada su vam nokti baš primetno i drastično požuteli.

Iscedite sok od limuna i dodajte pola kesice sode bikarbone. Dobro promešajte i uz pomoć stare četkice za zube nanesite na nokat i dobro trljajte. Nakon nekoliko minuta isperite nokte i ponovo ih istrljajte korom od banane.

Ukoliko su vam nokti posle ovih tretmana i dalje žuti onda je najverovatnije da su zaista mnogo oštećeni. Ovo vam je siguran znak da je neophodno da počnete da obraćate više pažnje na negu i zdravlje vaših noktiju i budete strpljivi u čekanju da žutilo nestane izrastanjem noktiju. Pored toga, uporna požutelost noktiju može ukazivati na prisustvo gljivica. U ovom slučaju se obratite lekaru ili počnite da koristite sredstvo za lečenje gljivica na noktima.

SAVETI:

Kako bi sprečili pojavu žutih noktiju obavezno pre lakiranja namažite bazu za lak (base coat) koja ima zadatak da spreči prodiranje pigmenta laja u vašu nokatnu ploču, a pored toga produžiće trajanje i otpornost vašeg laka.

Takođe, u prevenciji može da pomogne i kora od banane tako što ćete unutrašnjošću kore istrljati nokatnu ploču. Banana vam na prirodan način izbeljuju nokte i sprečavaju nastanak žutih mrlja.

Birajte lakove koji sadrže vitamine i minerale u svom sastavu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
Minimalistički manikir
MANIKIR INSPIRACIJA ZA DAME KOJE VOLE MINIMALISTIČKI STIL