Kako da vam gel lak na noktima traje duže
Kako da vam gel lak na noktima traje duže
Foto: @valuavitaly - freepik.com

BEAUTY SAVET: Kako da vam gel lak na noktima traje duže

Ako ste jedna od dama koja voli gel manikir onda vam je poznato da neke navike uzrokuju da vam gel lak traje dosta kraće. Iz tog razloga, kako bi odložile odlazak na korekciju mi vam donosimo super TRIKOVE kako da vam gel lak na noktima traje duže i to bez oštećenja.

#1 ZANOKTICE

Osim što ne daju lep izgled ruci, često su odgovorne za brzo sklanjanje manikira. Veoma je bitno da o tome vodite računa, zanoktice koji uz nokat gurnite ka njegovom korenu. Koristite ulje za zanoktice koje će čuvati od nastanka novih, prestanka postojećih i čuva manikir da traje duže.

#2 IZBEGAVAJTE ANTIBAKTERIJSKI GEL ZA RUKE

Antibakterijski gel za ruke je pun alkohola koji isušuje kožu ruku, zanoktice i tkivo ispod nokta.

#3 IZBEGAVAJTE VRELU VODU

Vrela voda može da „podigne“ vaš gel i iz tog razloga vrelu vodu izbegavajte. Kupajte sa u toploj vodi, ne mora biti vrela. Takođe, ako perete sudove sa vrelom odnosno toplom vodom, koristite rukavice iz razloga što sredstvo za pranje sudova u kombinaciji sa toplom vodom čini da se lak sa noktiju brže skida.

#4 IZBEGAVAJTE POSLOVE U KOJIMA MOŽETE LAKO OŠTETITI NOKTE

Otvaranje paketa noktima ili slično, kao i grebanje po nekim površinama iznegavajte maksimalno, jer na taj način lako možete oštetiti nokte odnosno gel lak na noktima. Kada čistite kuću i koristite razna sredstva za čišćenje koje su pune hemikalija koristite zaštitne rukavice. Hemikalije u sredstvima za čišćenje mogu znatno da oslabe vaš gel na noktima.

SAVET PLUS:

Ukoliko se ivice gela okrznu, nežno ih isturpijajte i zakamuflirajte sa istom bojom običnog laka za nokte, a zatim sve nokte pređite još jednom sa providnim lakom za nokte (ili top coat) kako bi dodatno zaštitili nokte.

Kako bi vam nokti uvek bili sjajni i lepi, na svakih nekoliko dana dodajte sloj providnog top coat-a.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.