„DIP POWDER“ je način da dobijete trajni manikir bez UV lampe
„DIP POWDER“ je način da dobijete trajni manikir bez UV lampe
Foto: unsplash.com/@sweetspotphoto

„DIP POWDER“ TEHNIKA: Trajni manikir bez UV lampe

„DIP POWDER“ TEHNIKA je odlična alternativa klasičnog trajnog  manikira, nastala u Americi. Za razliku od trajnog manikira, kod „dip powder“ tehnike se ne koristi UV lampa, već se nokti umaču u super pigmentovani prah.

Naime, sama izrada „dip powder“ tehnike je veoma jednostavna. Prvo se prirodni nokat očisti od viška masnoće sa minimalnim turpijanjem, zatim se lakira sa specijalnim baznim lakom. Potom se svaki nokat umače u teglicu sa super pigmentovanim prahom u željenoj boji, nakon čega se višak praha uklanja. Zbog higijenskih razloga preporučuje se da se prah na nokte nanosi četkicom. Kada se ukloni višak praha, na nokte se nanosi nekoliko slojeva top coat-a. Manikir urađen ovom tehnikom može trajati i preko 3 nedelje.

„DIP POWDER“ TEHNIKA: Trajni manikir bez UV lampe

Što se tiče uklanjanje „dip powder“ manikira biće vam potrebno više vremena i strpljenja. Ovakav manikir ne možete ukloniti sa vatom i acetonom. Najbolji način je da ih uklonite u salonu sa specijalnom električnom turpijom i posebnom metodom za uklanjanje materijala sa noktiju.

OPREZ! Ukoliko se u „dip powder“ tehnici koriste provereni proizvodi sa bezbednim formulama ne morate brinuti za zdravlje vaših noktiju. Jako je bitno da se proizvodi ne nabavljaju sa sumnjivih kineskih sajtova jer u svoje prahove stavljaju toksičnu supstancu MMD koja može biti itekako štetna po vaše nokte! Dakle, uvek proverite kakav se proizvod tj materijal koristi.

Ukoliko ste ljubitelj trajnog manikira, „dip powder“ tehniku morate probati. Kada se odlučite da isprobate, zamolite u salonu da vam prah nanose četkicom (zbog higijenskih razloga) i raspitajte se koji brend se koristi kako biste se uverili u kvalitet.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.