The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Svaka žena voli da ima uredne, zdrave i negovane nokte. Lepi nokti upotpunjuju vaš izgled i svakako su pokazatelj vaše lične higijene. Za zdrave i negovane nokte potrebno je da izdvojite samo malo vašeg vremena.

Obratite pažnju da ne sečete nokte previše često, samo onda kada je to stvarno potrebno i gledajte da ih sečete ravno. Ako imate mekše nokte, koristite posebne makazice koje se kupuju u kompletu manikir seta.

Redovno uklanjajte zanoktice. Nemojte nikako da ih sečete makazicama do korena, samo ih malo skratite. Nakon toga je potrebno da ih omekšate tako što ćete ih potopiti u toplu vodu u koju ste predhodno stavili par kapi limunovog soka. Nakon toga potiskivanjem vratite zanokticu ka korenu nokta.

Pravilno turpijanje nokta je veoma važno iz razloga što dobro isturpijani nokti imaju manju mogućnost da ispucaju. Pravilo kod turpijanja je da se nokti turpijaju u jednom smeru. Treba koristiti meke turpije sa kojima možete ispolirati i celu površinu nokta. Nakon poliranja najbolje je da nokte premažete nekom kremom koja sadrži vitamin E i cink.

Najbolje je da izbegavate skidače koji u sebi sadrže aceton, jer on isušuje nokte, tako da je najbolje da koristite uljani skidač.

Za lepe i zdrave nokte veoma je bitna ishrana jer nedostatak nekog hranljivog sastojka u organizmu prvo se primeti upravo na noktima. Glavni pokazatelji su bele mrljice ili neravna površina nokta. Važno je da ishranu obogatite kalijumom, gvoždjem i cinkom.

 

Na slici ispod je objašnjeno kako to da učinite i da vam nokti izgledaju besprekorno.

 

KAKO DA SAMI NEGUJETE SVOJE NOKTE

 

 

 

 

Komentari: