KAKO DA SAMI UKLONITE GEL LAK SA NOKTIJU

Sve dame koje koriste GEL LAK znaju koliko lepo izgleda na noktima i koliko dugo traje. Skidanje gel laka nije tako jednostavno, pa ukoliko ne želite da idete u salon kako bi vam uklonili gel lak sa noktiju, možete i vi same to da uradite kod kuće bez oštećenja noktiju.

Od materijala vam je potrebno:

  1. Zaštitno bazni lak za nokte
  2. Aluminijumska folija
  3. Turpija za poliranje noktiju
  4. Ulje za zanoktice (možete i vazelin umesto ulja)
  5. Aceton
  6. Vata

Postupak:

Prvo, uz pomoć turpije za poliranje noktiju uklonite gornji sloj gel laka tako što ćete nežno turpijati površinski sloj laka, sve dok ne izgubi sjaj. Veoma je važno da budete strpljivi i da ne žurite.

Nakon toga, predeo oko noktiju namažite uljem za zaoktice, kako bi zaštitili kožu od isušivanja i pucanja koji mogu nastati zbog upotrebe acetona.

Loptice vate dobro natopite acetonom stavite na svaki nokat pa čvrsto uvijte aluminijumsku foliju oko prsta kako biste fiksirali vatu. Tako uradite sa svih 10 noktiju i ostavite da deluju 20 minuta. Ukoliko niste baš spretni, uradite prvo jednu ruku pa nakon toga drugu.

Posle 20 minuta, proverite koliko se gel lak skinuo sa noktiju. Neki će spasti odmah, dok one zahtevnije možete nežno palcem gurnuti napred. Ukoliko se ne skine sav gel lak, ponovite postupak na još 5 minuta.

Kada uklonite gel lak sa noktiju, obavezno ih hidrirajte uljem za zanoktice i nanesite zaštitni bazni lak, kako ne bi izgledali suvi i uništeni.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.