KAKO DA NEGUJETE NOKTE POSLE GELA ILI AKRILA
KAKO DA NEGUJETE NOKTE POSLE GELA ILI AKRILA
Foto: ombrenails.co.uk

NEGA NOKTIJU POSLE GELA ILI AKRILA

Mnoge žene obožavaju nadogradnju noktiju. Dugi, savršeno nalakirani nokti su san mnogih dama. Ukoliko ste i vi ljubitelj ovakvih noktiju, pogledajte veoma važne smernice kako da ih negujete posle gela ili akrila.

Kako da vam gel lak na noktima traje duže saznajte na OVOM linku!

Imajte na umu da onda kada budete želeli da oporavite nokte od svega, potrebno je neko vreme kako bi im vratili čvrstinu i sjaj.

Akril i UV gel tehnike daju sličan efekat ali je nanošenje i sušenje različito. Gel se suši pod UV ili LED lampom, dok se akril suši na vazduhu. Trajnost je gotovo jednaka, a nokti od akrila su čvršći.

AKRIL se smatra boljim izborom, skida se „soak – off metodom“, odnosno vaticu natopljenu acetonom stavite na svaki prst, obavijete aluminijumskom folijom i sačekate 10 – ak minuta. Na taj način ćete jednostavno svući akril sa nokta, dok se gel skida tako što se turpija gde će vam se oštetiti nokatna ploča.

GEL se našao na lošem glasu zbog izloženosti UV zracima tokom sušenja i uglavnom posle njega su nokti vrlo mekani, tanki i gule se.

Posle gela morate da pustite da vam nokti ponovo izrastu, držite ih kratkim i turpijajte ih oblo. Kada ih turpijate, uvek pravite poteze turpijom u jednom pravcu. U vreme oporavka, zanoktice ne dirajte jer one štite novi jaki nokat, koji raste, od infekcija i oštećenja. Ako vam baš smetaju, malo ih pogurajte ispod. Mažite nokte i ruke hidratantnom kremom i maslinovim uljem. Nokte s vremena na vreme predjite turpijom za poliranje koj će vam lagano ukloniti ostatke gela.

Nakon skidanja akrila ili gela, nokti mogu biti jako tanki, da se gotovo savijaju, mogu da se lome i listaju. Najbolja pomoć u tim situacijama su preparati za regeneraciju koji sadrže proteine i kalcijum. Odlično ojačavaju nokatnu ploču, hrane nokat i daju mu čvrstinu. Za oporavak treba imati strpljenja i biti uporan. Kod takvih proizvoda obavezno poslušajte savete proizvodjača o načinu korišćenja.

Koje god nokte imali, od gela ili akrila, izlivene ili samo zaštićene prirodne nokte, malo oštećenje je vrlo moguće. Iz tog razloga je poželjno da se nokti s vremena na vreme odmore od svih materijala, bar na par nedelja. Kako manikiri savetuju to je najbolje da bude leti, za vreme odmora.

Onda kada želite da radite akril ili gel obavezno radite kod najboljih stručnjaka i svakako im se obratite kad dodje vreme za skidanje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.