TRIKOVI ZA SAVRŠEN MANIKIR KOJE TREBA DA ZNATE

Svaka dama treba da vodi računa o noktima, ali svakodnevno sređivanje može da bude veoma zamorno i frustrirajuće. Zato vam donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaši nokti izgledaju savršeno.

#1 Koristite ulja za negu noktiju

Da bi lak duže trajao negujte ih prirodnim sredstvima poput ulja.

#2 Izbegavajte da kvasite nokte pre lakiranja

Najbolje je da ne kvasite nokte pre lakiranja, jer upijaju vodu i dodatno se šire pa lak neće savršeno prionuti na nokatnu ploču.

#3 Koristite četkicu da očistite nokatnu ploču

Nokatna ploča bi trebalo da pre lakiranja bude čista. Tada je najbolje da natapkate malo tečnog sapuna na četkicu za zube i laganim pokretima pređete preko nokta, oko njih i ispod. Na taj način ćete ukloniti svu prljavštinu.

#4 Oblik noktiju sprečava listanje

Najmanja šansa za pucanje noktiju jeste ako su nokti kraći. Optimalna dužina malo prelazi vrh jagodice. Pored dužine, važan je i oglik – nokti treba da budu ovalni ili okrugli, s lagano četvrtastim ivicama

#5 Sprečite krzanje laka sa vrha noktiju

Kako vam se lak sa vrhova noktiju ne bi okrznuo posle kratkog vremena, potrebno je da uradite sledeće: prvi sloj baze za lak namažite samo na gornju polovinu nokta, zatim kada se baza osuši ponovo namažite bazu za lak, ali preko celog nokta. Na ovaj način će vam lak na vrhovima noktiju trajati duže.

#6 Vazelin u službi lepote

Ako niste baš precizne u mazanju laka imamo odličan trik. Kako bi očistile lak koji se našao van nokta, pre lakiranja, štapićem za uši koji ste prethodno umočili u vazelin namažite mali deo kože oko nokta, odnosno zanoktice. Vazelin će stvoriti barijeru između laka i kože, tako da lako možete obrisati vazelin zajedno sa greškama koje ste napravili.

#7 Pojačajte pigmentaciju laka

Kako biste dobili realnu boju laka koje je u bočici ponekad je potrebno da upotrebite ovaj sjajan trik. Prvo namažite kreč beli lak, a zatim kada se on osuši nanesite lak u boji. Ovaj trik možete da koristite za sve lakove koji nemaju punu pigmentaciju.

#8 Zamrljani lak popravite jezikom

Ukoliko ste slučajno razmazali skoro suv lak na noktima, popravite ga odnosno „vratite“ ga na mesto uz pomoć vrha jezika umesto prstom. Ovo je odličan trik, ali ga koristite samo u hitnim slučajevima kako ne biste često lizali otrovan lak.

#9 Osušite brzo nokte u ladnoj vodi

Uronite nokte u činiju sa ladnom vodom na nekoliko minuta nakon lakiranja. Hladna voda će vam fiksirati lak i učiniti da se mnogo brže osuši.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.