The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Stiglo nam je leto, najomiljenije doba godine većine ljudi. Sa letom stiže i lepše vreme, dosta sunca, osmeha, manje odeće i naravno put na more. Svi koji putujemo negde na more imamo one slatke muke, šta poneti, šta je potrebno kupiti i priprema našeg tela za more,  da izgledamo najbolje što možemo. Evo par SAVETA koji će vam pomoći da zablistate.

   1. Sredite vašu ishranu

Do sjajnog izgleda dolazi se putem dobre i zdrave ishrane . Da bi se rešili svih naslaga nakupljenih tokom zimskog perioda i slava moramo da promenimo neke navike u ishrani. Naravno, kao obavezni obroci, doručak, ručak i večera treba da se sastoje od mesa, žitarica i dosta povrća. U hrani ne treba preterivati, jedite koliko vam je dovoljno. Pored ova tri glavna obroka trebalo bi imati i još dva medju obroka koja moraju biti sačinjena od voća. Sveže voće, povrće i voda  pomažu u hidrataciji našeg tela. Najbitnije je piti dosta vode. Pored toga što je veoma važna za naše zdravlje , neophodna je i za gubitak težine.  Svaki čovek bi dnevno trebalo da pije oko osam čaša vode da bi mogao normalno da funckioniše.

   2. Vežbajte

Uz vežbanje ćete najbolje zablistati. Ukoliko ne idete u teretanu,aerobik ili slično možete vežbati i kući. Potrebno vam je dnevno da vežbate 20 minuta. Putem interneta možete naći mnogo videa sa raznim vežbama. Treba tražiti vežbe koje su posebno za noge, struk i zadnjicu. Odvojite neko doba dana kada vam odgovara i budite uporni. Obavezno morate da pijete dosta vode kako bi sve imalo efekta. Nikako nemojte posle vežbi da jedete jer onda niste ništa uradili.

   3. Omekšajte kožu

Za glatku i prelepu kožu neophodan je redovan piling.  Nadjite piling koji vama odgovara, gledajte da sadrži hidratantna ulja koja će vam pomoći da sprečite isušivanje i perutanje kože. Piling utrljavate brzim i kružnim pokretima.  Rešite se neželjenog crvenila i bubuljica uz pomoć losiona namenjenih za to. Obavezno koristite hidratantne kreme svaki dan.

   4. Pripremite kožu za sunce

U toku leta, ne samo na moru, moramo da obratimo pažnju na sunce. Svi znamo da ne valja preterano izlagati telo suncu, tako da je neophodno da nabavimo kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom.  Veliki broj dermatologa tvrdi da je najbolje za zaštitu kože da se krema za sunčanje nanese na telo najmanje 30 minuta pre izlaska na plažu odnosno izlaganja suncu. Vaša koža tako ima vremena da kremu sasvim upije i nema opasnosti od opekotina. Najosetljivije  zone na koje treba posebno da obratite pažnju su: nožni prsti, ris na stopalima, deo vrata koji prekriva kosa, unutrašnja strana ruku.

   5. Sredite dlačice, kosu, nokte

Morate na vreme da razmišljate o uklanjanju  dlačica, sredjivanje kose, lakiranje noktiju. Kad putujete na more najbolje je da dlačice uklonite depilacijom, jer je posle depilacije potrebno duže vreme da dlačice počnu ponovo da rastu. Depilaciju je najbolje uraditi 2 dana pred put, jer se od depilacije otvore pore i pojavi crvenilo,pa  je potrebno malo vremena da se kožaprimiri . Frizer, manikir i pedikir je najbolje da odradite  dan pred put da biste sveži i sredjeni krenuli u vašu avanturu.  

 

 

 

 

Komentari: