The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Svi znamo koliko prehlada I grip mogu biti uporni I dosadni. Ako počnete da kijate ili da vas boli grlo, ne morate baš odmah da trčite kod lekara. Ostanite kod kuće, utoplite se I pripremite neke od prirodnih recepata koji će vam sigurno pomoći. Mi vam donosimo neke od najdelotvornijih recepata.

Sirup od žalfije I lovorovog lista 

Od sastojaka je potrebno: 300 gr šećera, 2 dl vode, 2 kašike žalfije I 4 lovorova lista.

Priprema:

Šećer I vodu  stavite da prokuva, posle kuvati još 3 minuta. Nakon toga dodate žalfiju I lovorov list I kuvate još 1 minut. Poklopite I ostavite 24 sata da odstoji I nakon toga  procedite. Dnevno možete konzumirati više puta po supenu kašiku.

Sirup za kašalj od limuna I meda

Svi znamo da su limun I med veoma zdravi. Sok od limuna pojačava imunitet I odličan je izvor vitamin C. Pored limuna , med koji je veoma zdrav I hranljiv. Preko 80% meda čine ugljeni hidrati. Najzastupljeniji su fruktoza I glukoza. Nešto manje količine vode I saharoze. Med je posebno bogat vitaminom A, vitaminom B2, B3 I B5 i vitaminom C. Med takodje sadrži dosta minerala i znatnu količinu belančevina.

Za pripremu sirupa vam treba: 1 supena kašika soka od limuna, 1 supena kašika meda I 2 supene kašike vruće vode.

To sve zajedno pomešate I popijete.

Majčina dušica

Majčina dušica je odavno poznata kao dobra za iskašljavanje. Lekoviti sastojci se nalaze u listu I cvetu.

U posudu tople vode ubacite šaku majčine dušice, stavite peškir preko glave I nagnite se iznad posude. Obuhvatite I glavu I posudu sa peškirom I udišite paru.

Vrlo brzo ćete osetiti olakšanje u grudima I lakše ćete disati. Inhalaciju možete raditi dva puta dnevno.

Kada ste bolesni izbegavajte mlečne proizvode, jaja, šećer jer podstiču stvaranje sluzi. Unosite dosta vitamin koji će vam ojačati imuni system.

Imajte na umu da otrovi izlaze u znoju, a povišena temperature ubija klice, pa gledajte da se preznojavate što vise možete. 

 

Komentari:

TAKOĐE ZANIMLJIVO!