KOREKTOR je jedan od proizvoda koji je neophodan kada je šminka u pitanju.
KOREKTOR je jedan od proizvoda koji je neophodan kada je šminka u pitanju.
Foto: beautylish.com

10 TRIKOVA ZA KORIŠĆENJE KOREKTORA KOJE MORATE DA ZNATE

KOREKTOR je jedan od proizvoda koji je neophodan kada je šminka u pitanju. Uspešno prikriva nedostatke i nepravilnosti na licu. Korektor je must have proizvod koji uvek morate da imate kod sebe, a u nastavku pogledajte i zašto.

#1 Uz pomoć korektora istaknite određeni deo lica

Duž sredine nosa ~ da istaknete centar lica, ispod i iznad obrve ~ da istaknete obrve, na uglove usana ~ da istaknete usne.

#2 „V“ ispod oba oka

Nanesite korektor u obliku slova V ispod oba oka i na taj način ćete prekriti tamne krugove i vizuelno ćete imati uže lice.

#3 Prikrivanje podočnjaka

Ljubičaste i plave podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima, a braon sa roze tonom.

#4 Korektor kao prajmer ili baza za senke

Prajmer će učiniti da vam senka duže traje. Međutim, ukoliko se nađete u situaciji da ga nemate, upotrebite korektor u istu svrhu. Korektor nanosite u tankom sloju na kapke, tapkajući nežno i nakon toga ga fiksirate koristeći translucent puder koji ćete naneti pufnastom četkicom. Senka će stajati, neće se razmazivati i skupljati u prevojima.

#5 Posvetlite oči

Nanesite korektor u predelu očiju i to za nijansu ili dve svetliji od vaše boje kože. Nanosite ga ispod obrve, sredini kapka i u ugao oka.

#6 Korektor kao baza za karmin

Uz pomoć korektora, karmin će duže trajati. Zahvaljujući korektoru vaše usne će biti u boji kože i tako će karmin koji nanesete imati pravu nijansu.

#7 Korektor umesto hajlajtera

Hajlajter vam služi da naglasite određene delove lica. Ukoliko ga ne koristite ili ga trenutno nemate, iskoristite korektor. Uz pomoć korektora naglasite lice tako što ćete ga naneti ispod obrva, na ivicu jagodica i iznad usana. Dobićete savršenu kožu koja će zračiti prirodnim sjajem.

#8 Iskoristite korektor umesto pudera

Korektor, takođe može da zameni i puder. Pomešajte malo korektora sa kremom za lice i tako ćete dobiti toniranu kremu koja će uspešno prekriti nepravilnosti na licu. 

#9 Da istaknete grudi

Korektor možete naneti na grudi i tako istaći ključnu kost i grudi.

#10 Uvek imajte više vrsta korektora

Korektori su veoma zahvalni, recimo,  kremasti korektori savršeno prikrivaju fleke na licu, u stiku su odlični za podočnjake i za prikrivanje tetovaža, a korektori u obliku olovke su najbolji za naglašavanje i da ih nosite sa sobom svuda.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.