OVE TEHNIKE ŠMINKANJA KOJE TREBA DA UVEDETE U SVOJU MAKEUP RUTINU
OVE TEHNIKE ŠMINKANJA KOJE TREBA DA UVEDETE U SVOJU MAKEUP RUTINU
Foto: wallpaperswide.com

4 TEHNIKE ŠMINKANJA KOJE TREBA DA UVEDETE U SVOJU MAKEUP RUTINU

Danas postoji dosta tehnika šminkanja koje osvajaju svet lepote i o tome najviše saznajemo i pratimo na raznim društvenim mrežama, kao što su Facebook, Instagram, You Tube, Twitter i drugi.

Neke od TEHNIKE ŠMINKANJA su se izdvojile kao favoriti i svakako su nas uverili da treba da ih uvedemo u našu makeup rutinu.

One koje definitivno dominiraju su: konturisanje, strobing, draping i baking tehnike.

#1 KONTURISANJE LICA

Jedan od najbitnijih koraka u šminkanju je konturisanje. Smisao ove tehnike je da se istaknu određenji delovi na licu. Postoji više metoda, kao i to da se svaki oblik lica drugačije konturiše, ali uobičajeno je da se bronzer koristi kako bi prikrili određene delove lica, dok hajlajter služi da se određeni delovi lica istaknu. Na taj način vaše lice će izgledati savršeno, mršavije i lepše. Za konturisanje možete koristiti proizvode u kamenu, u prahu ili tečne.

OVE TEHNIKE ŠMINKANJA KOJE TREBA DA UVEDETE U SVOJU MAKEUP RUTINU
Foto: youtube.com/@RoxetteArisa

Sve o KONTURISANJU LICA možete pogledati na OVOM linku!

#2 STROBING TEHNIKA

U strobing tehnici koristite samo hajlajter pomoću koga ćete istaknuti dobre crte lica bez previše makeup-a. Za razliku od konturisanja koji ostavlja mat finiš, strobing vam daje sjajni efekat. Strobing se primenjuje na nos, vrh brade, centar čela, kosti čela i jagodice. Hajlajter koji koristite može biti u kamenu ili tečni.

Foto: wallpaperswide.com

Sve o STROBING TEHNICI možete pogledati na OVOM linku!

#3 DRAPING TEHNIKA

Za razliku od strobing tehnike gde za konturisanje koristite samo hajlajter, u draping tehnici koristite samo rumenilo i to u svetlijem i tamnijem tonu iste boje. Cilj ove tehnike je da licu doda svežinu i sjaj. Ova tehnika šminkanja je bila veoma popularna šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Foto: beautyglimpse.com

Sve o DRAPING TEHNICI možete pogledati na OVOM linku!

#4 BAKING TEHNIKA

Baking tehnika šminkanja zahteva malo više vremena za izvođenje jer se zasniva na tome da se proizvodi ostave na koži neko vreme kako bi se stopili sa kožom pre nego što se ukloni višak. Ova tehnika daje tenu svežiji izgled i čini da se šminka lakše i bolje fiksira, pa je samim tim i dugotrajnija. Inače, ovu metodu treba da izbegavaju dame sa suvom kožom i dame koje su u zrelim godinama, jer će ova metoda samo dodatno naglasiti bore i suvoću kože.

Foto: instagram.com/heidimakeupartist

Sve o BAKING TEHNICI možete pogledati na OVOM linku!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.