Otkrivamo zašto treba da napravite pauzu u šminkanju
Otkrivamo zašto treba da napravite pauzu u šminkanju
Foto: clairespamperparties.co.uk

5 RAZLOGA ZBOG KOJIH TREBA DA NAPRAVITE PAUZU U ŠMINKANJU

Ne postoji dama koja ne voli da se šminka. Uz pomoć šminke možemo savršeno da prikrijemo svaku manu na licu i da uvek izgledamo lepo. Pored toga, da li ste nekada razmišljali koliko je ona zdrava za lice i šta se dešava sa vašim licem kada se rešite šminke?

Kao što znamo, šminka sadrži dosta hemikalija koji mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, pogotovo kod dama koje šminku koriste svakodnevno.

Ukoliko ostavite šminku po strani neko vreme, vaše lice će vam sigurno biti zahvalno, u nastavku pogledajte i zašto.

#1 Pore će biti manje

Kada nanosite podologu na lice, ona začepljuje pore i sprečava kožu vazduh da cirkuliše. Ukoliko napravite pauzu od šminke i uz redovno čišćenje lica, vaše pore će biti manje.

#2 Manja pojava bubuljica

Pored šminke koju nanosimo, nemojte zaboraviti i četkice i sva šminka i prljavština koja se na njih taloži, pogotovo ako ih ne peremo redovno. Pored toga, što sva ta prljavština začepljuje pore, ona i izaziva upalekoje dovode do nastanka bubuljica.

#3 Zbogom suvoj koži

Šminka narušava prirodni proces obnove ćelija kože. Najgore što možete da uradite je da zaboravite ili da vas mrzi da skinete šminku pre spavanja, mrtve ćelije kože će ostati i to dovodi do suve kože.

#4 Sprečite pojavu bora

Verovali ili ne, ali baš ta šminka koju nanosite kako bi prikrili bore, ona ih i stvara. Vremenom se uvlači u tanke linije na vašem licu i ističe ih još više. Zato je i dobro da s vremena na vreme odmorite lice od šminke, sigurno ćete se iznenaditi kako će vaše lice izgledati.

#5 Bićete zdraviji

Kancerogeni koji se nalaze u sastojcima vaših karmina i senki za oči mogu da pogoršaju stanje celog vašeg organizma.

Dakle, odmor od šminke nije blagotvoran samo za vaše lice, nego i za celo telo. Svakako ćete imati lepšu, mlađu i zdraviju kožu. Ne kažemo da treba da se odreknete šminke, ali je svakako preporučljivo da s vremena na vreme napravite malu pauzu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.