TRIKOVI SA PUDEROM KOJE MORATE DA ZNATE
TRIKOVI SA PUDEROM KOJE MORATE DA ZNATE
Foto: unsplash.com/@iamhiteshdewasi

8 TRIKOVA SA TEČNIM PUDEROM KOJE MORATE DA ZNATE

Jedan od najbitnijih komada šminke koji svaka dama koristi je puder. Ovaj neophodan proizvod će učiniti da vam ten izgleda savršeno. Ovo su TRIKOVI koje svaka dama mora da zna kada je PUDER u pitanju.

#1 Kada birate pravu nijansu tečnog pudera

Kada nanosite tečni puder, cilj je da izgledate što prirodnije i zato je veoma bitno da izaberete pravu nijansu. Najlakši način da to uradite jeste da isprobate nijanse na donjoj vilici. Izaberite tri nijanse ua koje mislite da će vam odgovarati i prstom ili četkicom nanesite na donju vilicu, tačnije u predelu od polovine obraza ka dole, odnosno ka viličnoj kosti. Svaku nijansu izblendajte prstom i ona koja se najbolje stopila sa vašom kožom je idealna nijansa za vas.

#2 Kada birate formulu pudera

Pravu formulu pudera birajte prema tipu kože. Ako imate suvu kožu, onda birajte tečni puder sa hidratantnom bazom, kao što je ši puter. Za masnu kožu se preporučuje korišćenje pudera u prahu. One dame koje imaju normalnu kožu mogu da eksperimentišu sa svim puderima, dok ne nađu pnaj koji im najbolje odgovara.

#3 Ako pogrešite nijansu pudera, ako je pretaman ili presvetao

Ukoliko pogrešite i kupite nijansu pudera koji vam jednostavno ne odgovara, mnogo je taman ili svetao. Rešenje je jednostavno, pretaman puder pomešajte sa malo svetlijim puderom i tako nanesite na lice. Probajte prvo na malom delu kože dok ne potrefite pravu nijansu koja vam odgovara. Isto važi i za presvetao puder, dodajte malo tamnije nijanse pudera.

#4 Ako izaberete pretežak puder

Ovakvi puderi prekrivaju apsolutno sve, ali često izgled može da deluje neprirodno. Ukoliko se desi da kupite puder koji je mnogo težak za vašu kožu jednostavno ga pomešajte sa malo vaše dnevne kreme.

#5 Koristite zaobljenu četkicu

Svakom delu lica nije potrebna ista količina prekrivenosti puderom i zato se preporučuje korišćenje zaobljene četkice, jer ona dozvoljava savršen nivo pokrivenosti na svim delovima lica.

#6 Nanošenje pudera

Kako tvrde stručnjaci, nanošenje pudera je potrebno da radite potezima na dole. Ukoliko radite pokretima na gore, vaše pore će postati istaknutije, a to sigurno želite izbeći. Takođe, centralni deo lica je obično najproblematičniji, zbog T zone, pa nanošenje pudera uvek treba da započnete na ovom delu lica. Nanošenje većine pudera na centar čela, na nos i bradu i njegovim razmazivanjem sa datih mesta ka spolja, najbolje ćete uspeti da prekrijete nedostatke na licu.

#7 Ako vam se masti T zona

Ukoliko vam se u toku dana izmasti T zona i želite blistav i sveži sjaj, jednostavno sa puderom u prahu ili kamenu matirajte samo T zonu, a ostatak lica nemojte matirati. Na ovaj način ćete dobiti svež look, bez sijanja T zone.

Ukoliko ipak ne želite da dodajete dodatni sloj pudera koristite papiriće za matiranje. Radi se o tankim, mat papirićima koji imaju visoke moći upijanja i jednostavno ih prislonite na čelo, nos i bradu i oni će upiti višak masnoće, bez pomeranja šminke. Veoma je bitno da ih tapkate, a ne da vučete po licu. Umesto ovih papirića možete koristiti i papirnate maramice.

#8 Za blistavi i sjajan ten

Odličan i najvoljeniji trik holivudskih diva koji je otkrila poznata šminkerka koja tvrdi da je za savršenu podlogu potrebno da u tečni puder dodate kap ili dve vode. Na taj način ćete dobiti vlažniju podlogu, a to će vaš ten učiniti blistavim i sjajnim.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.