Najbolji saveti za pravilno nanošenje korektora i pudera
Najbolji saveti za pravilno nanošenje korektora i pudera
Foto: makeup.com

BEAUTY SAVETI ZA PRAVILNO NANEŠENJE KOREKTORA I PUDERA

Svaki dobar make-up započinje sa dobrom podlogom. Korektor i puder imaju zadatak da sakriju vaše nedostatke i učine da izgledate savršeno. Otkrićemo vam nekoliko korisnih SAVETA koji vam mogu pomoći da to i uspete.

Kada očistite lice obavezno nanesite hidratantnu kremu. Osobe sa suvom kožom ne smeju zaobići hidrantnu kremu pre šminkanja, dok osobe sa masnom kožom treba da ih izbegavaju i da umesto njih koriste laganu hidrantnu tečnost. Jedino takvoj pripremljenoj koži puder će moći ravnomerno da se nanese.

PUDER

Puder čija nijansa mora biti slična vašoj boji tena, nanesite sunđerom za šminku na srednje delove lica i na bradu.

Beauty saveti za pravilno nanošenje korektora i pudera
Foto: makeup.com

Važno je da sunđer bude blago vlažan, a puder nanosite potezima od unutra ka spolja. Da bi ten izgledao što je više moguće prirodno, sunđerom za šminku tapkajte po licu nikako nemojte razmazivati.

KOREKTOR

Za prikrivanje sitnih nepravilnosti koristimo korektor. Korektor nanosimo na predeo ispod oka u obliku trougla.

Beauty saveti za pravilno nanošenje korektora i pudera
Foto: harpersbazaar.com

Tapkajući prstima nanesite tako da obuhvatite taman predeo ispod oka i spoljašnji deo nosa. Kako bi fiksirali podlogu, nanesite puder u prahu koji treba da ima nijansu svetliji od boje tena. Korektor takođe koristite ukoliko želite da prikrijete još neke nepravilnosti na licu, poput fleka, ožiljka i sl.

SAVET PLUS: kako bi vaša podloga stajala na licu nanesite translucent puder koji je providan i služi da se šminka fiksira i da stoji duže.

Svakako, za lepu i zdravu kožu je najbitnija prava nega. Negujte kožu odgovarajućim preparatima, redovno čistite lice i izbegavajte da odlazite na spavanje sa šminkom na licu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.