Izaberite najbolje ajlajnere i olovke prema boji očiju
Izaberite najbolje ajlajnere i olovke prema boji očiju
Foto: mujerde10.com

BEAUTY VODIČ: izaberite najbolje ajlajnere i olovke prema boji očiju

Ajlajner i olovka su mnogim ženama među omiljenim makeup proizvodima. Mogu savršeno da uokvire i istaknu vaše oči. Kada biramo ajlajner ili olovku najčešće se odlučujemo na klasičnu crnu boju jer je praktična i svima stoji. Ovaj put mi vas inspirišemo da se oprobate sa nekom drugom bojom jer mogu posebno da naglase i pojačaju vašu boju očiju.

Za svaku boju očiju postoji nijansa koja joj više laska i bolje stoji. U nastavku otkrijte koja boja ajlajnera i olovke vama najbolje pristaje.

PLAVE OČI

Plave oči i zelene nijanse ajlajnera ili olovki su savršen spoj. Nećete pogrešiti ni ako se odlučite na tople, narandžaste podtonove kao sto su ajlajneri ili olovke u smeđoj boji, boji zlata, bakra, karamele i terakote.

ZELENE OČI

Zelenim očima najbolje pristaju crvenkaste nijanse, pa birajte ajlajnere i olovke u sličnim bojama kao što su bordo, mahagoni i burgundy. Ljubičasta i bronzana će takođe, izgledati fenomenalno na zelenim očima. Svakako, gledajte da ajlajneri i olovke ne budu previše svetle kako vam ne bi oči izgledale umornije.

SIVE OČI

Ova boja očiju je veoma retka i obično predstavlja kombinaciju sivih, plavih i zlenih podtonova, uz malo žutila oko zenice. Birajte ljubičaste, crvene ili narandžaste tonove. Takođe, oči možete naglasiti i ajlajnerom ili olovkom u srebrnkastoj nijansi.

SMEĐE OČI

Kako bi najbolje naglasili smeđe oči,  birajte bilo koju tamniju nijansu plave. Takođe, ovim očima će savršeno pristajati i hladno siva nijansa, boja ćilibara i tamno ljubičasta.

OČI BOJE LEŠNIKA

Za ovakve oči birajte ajlajner ili olovku  u smaragdno zelenoj i zlatnoj boji koje će odlično istaći vašu boju očiju. Takođe, tople smeđe nijanse će dati sjajan efekat, pogotovo u kombinaciji sa zlatnom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.