ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O AJLAJNERIMA
ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O AJLAJNERIMA
Foto: @aleks I pexels.com

EVO ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O AJLAJNERIMA

Pre svega, AJLAJNER je jedan od obaveznih komada šminke koji većina dama koristi. Ajlajner ima moć da savršeno istakne vaše oči, ali naravno, ako ga nanesete kako treba. Pored nanošenja, mnoge dame imaju problem u odabiru pravog ajlajnera za njih.

Prvi korak u otkrivanju koja vrsta ajlajnera bi vam najviše odgovarala je razumevanje kako je svaki jedinstven. U nastavku pogledajte neka PRAVILA i SAVETE kako da odaberete pravi ajlajner za vas i kako da ga nanesete bez mnogo muke.

POSTOJI VIŠE VRSTA AJLAJNERA

ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O AJLAJNERIMA
Foto: @pongpongching I freepik.com

1. AJLAJNER U OLOVCI

Verovatno jedan od najčešće korišćenih ajlajnera je olovka za oči. Olovke za oči su brze i jednostavne za upotrebu i savladavanje i izuzetno su pogodne za početnike. Ova vrsta ajlajnera je obično kremasta i jednostavno se nanosi. Neke olovke za oči su poput starih školskih olovaka koje morate naoštriti da biste održali vrh oštar i precizan, dok su drugi na uvlačenje I izvlačenje.

2. TEČNI AJLAJNER

Savršen za stvaranje smelog i dramatičnog izgleda, tečni ajlajner vam daje najveću preciznost i pomaže vam da kreirate dobro definisane tanke linije. Tečne ajlajnere su često prvi izbor za različite izglede poput grafičkog ajlajnera, cat eye izgleda itd. Tečne ajlajner je malo teže savladati i potrebna vam je veoma mirna ruka kada pravite delikatne poteze. Ova vrsta ajlajnera ima tendenciju da se brzo suši, pa izbegavajte da ga koristite za meke, “smokey” izglede kojima je potreban efekat razmazanog ajlajnera. Tečni ajlajner na vrhu četkice je odličan za crtanje ultra preciznih linija koje će dugo trajati. Većina tečnih ajlajnera je dostupna u mat ili sjajnom efektu, pa izaberite onaj koji dopunjuje vaš ukupni izgled šminke.

3. FLOMASTER AJLAJNER

Ako vaša veština nije na zavidnom nivou ili imate malo vremena za šminkanje, najčistiju i najbržu liniju sa savršenim krilom izvući ćete uz pomoć flomastera. Fini vrh flomastera olakšava crtanje preciznih linija, dok oblik olakšava upotrebu, čak i za apsolutne početnike.

4. GEL AJLAJNER

Dostupni u slatkim malim posudama sa ugaonim četkicama, gel ajlajneri mogu u početku izgledati zastrašujuće, ali ih je zabavno koristiti kada naučite da ih pravilno nanosite. Gel ajlajniri su najbolji prijatelj ljubiteljima šminke jer se ne koriste samo za definisanje linije trepavica, već su i odlični za nanošenje po celom kapku kao baza za senku ili za smokey ee izgled. Gel ajlajner je vodootporan, ne razmazuje se i traje jako dugo. Promenom debljine i ugla vaše četkice za ajlajner, možete kreirati različite izglede. Ali baš kao i tečni ajlajner, i gel ajlajnerima je potrebna veoma mirna ruka i malo vežbe. Još jedna stvar koju treba imati na umu kod gel ajlajnera je da mogu brzo da se osuše, pa ne zaboravite da dobro zatvorite poklopce nakon svake upotrebe.

5. KREMASTI AJLAJNER

Kremasti ajlajneri imaju kremaste formule savršene za postizanje prirodnog, mekog i suptilnog izgleda. To ne znači da ih ne možete koristiti i za dramatičnije izglede.

Kremasti ajlajneri su obično dostupni kao olovka ili u tubi koju možete naneti direktno na kapak. Takođe dolaze u posudama koje zahtevaju četkicu za ajlajner za nanošenje.

6. SENKA ZA OČI KAO AJLAJNER

Pa, ovo zapravo nije vrsta ajlajnera, već super trik! Korišćenje senki kao ajlajnera je brz i lak način da postignete izgled kakav želite I to u bilo kojoj boji. Jednostavno odaberite svoju omiljenu nijansu senke iz bilo koje palete, prođete uglastom četkicom ispod mlaza vode i tako vlažnom četkicom nanesete senku.

Sada kada znate koja vrsta ajlajnera je savršena za vaš željeni izgled očiju i vaše veštine, evo kako da nanesete ajlajner koji odgovara vašem obliku očiju.

RAZLIČITI STILOVI NANOŠENJA AJLAJNERA

ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O AJLAJNERIMA
Foto: @Racool_studio I freepik.com

Možete postići različite izglede, u zavisnosti od vrste ajlajnera koji koristite i načina na koji ga nanosite. Postoji mnogo stilova koje možete izabrati.

PRIRODNI IZGLED

Prirodan izgled poboljšava vaš oblik očiju, čineći da vaše trepavice izgledaju duže, a oči definisanije. Koristeći olovku ili kremasti ajlajner, nacrtajte laganu liniju duž gornje linije trepavica.

SMOKEY EYE IZGLED

Smokey eye je savršen izbor ako želite da dodate malo drame svom izgledu šminke. Koristeći kremasti, olovku ili gel ajlajner, nanesite debelu liniju duž gornje linije trepavica, zatim izbucite linijuku na donju liniju trepavica. Nakon toga, uz pomoć četkice ili prstima protrljajte naneti ajlajner da biste dobili “smokey” efekat.

“WINGED” AJLAJNER

Za “winged” look, poželećete da koristite tečni, gel ajlajner ili ajlajner u flomasteru. A ako to ne dobijete iz prvog pokušaja, nema problema. Vežba je savršena za ovaj univerzalno laskavi stil.

Da biste stvorili preciznu liniju, uvek krenite od linije koja prati koren trepavica. Počnite tako što ćete vrhom krenuti od unutrašnjeg dela oka, a zatim se, dok se pomerate ka spolja, povucite spoljni ugao oka, tako da možete u jednom potezu povući ravnu liniju. Zatim vrhom prsta lagano prebacite pritisak na kraj obrve i povucite liniju ka obrvi, kreirajući krilo.

CAT EYE

Dok “winged” izgled ima tendenciju da se ajlajner nanosi samo na gornjoj liniji trepavica, cat eye uključuje I nanošenje ajlajnera na donju liniju trepavica, kako bi oponašale mačje oči. Koristite tečni ajlajner ili ajlajner u flomasteru na gornjoj liniji trepavica i gel, kremasti ajlajner ili olovku na donjoj liniji trepavica da biste postigli ovaj izgled.

UMETNIČKI AJLAJNER

Nemojte se plašiti da se igrate sa različitim vrstama ajlajnera. Pokušajte da uključite ajlajnere u boji, malo sjaja ili crtajući geometrijske uzorke ili oblike.

PAR SAVETA ZA PRAVILNO NANOŠENJE AJLAJNERA

Nanesite prajmer za oči: ovo stvara glatko platno za vaš ajlajner, omogućavajući tečnije i ravnomernije nanošenje. Takođe može pomoći da vaš ajlajner traje duže.

Pratite liniju trepavica: bez obzira na to na koji izgled ajlajnera ciljate, pokušajte da ostanete što bliže liniji trepavica. Kao početniku je najlakše da nanosite ako zategnete kapak, ali vodite računa da ne razmažete. Najbolje je da vežbate ruku tako što ćete ga nanositi dok vam je oko otvoreno. Ako vam se tresu ruke dok nanosite ajlajner, prislonite lakat na podlogu.

Koristite male poteze: ako ste tek počeli da nanosite ajlajner, pravite male poteze, krenite od tanje linije pa polako idite ka debljoj. Ovo gradi vašu bazu i daje vam veću kontrolu. Ako je lakše, možete koristiti namensku četkicu za ajlajner.

Ako pogrešite prilikom nanošenja ajlajnera potopite štapiće za uši u sredstvo za skidanje šminke i precizno uklonite bez narušavanja ostatka šminke.

Ako ste zaljubljeni u jednu nijansu kreona koja ima slab pigment. Poslužite se kreonom u beloj boji – on neutralizuje boju vašekože i deluje kao izvrsna baza, pa će sve nacrtano preko bele doći do izražaja.

Ne zaboravite maskaru: upotpunite svoj ajlajner sparnim trepavicama. Jednostavno koristite uvijač za trepavice i dva sloja maskare za produžavanje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.