ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O AJLAJNERIMA
ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O AJLAJNERIMA

EVO ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O AJLAJNERIMA

Pre svega, AJLAJNER je jedan od obaveznih komada šminke koji većina dama koristi. Ajlajner ima moć da savršeno istakne vaše oči, ali naravno, ako ga nanesete kako treba. Pored nanošenja, mnoge dame imaju problem u odabiru pravog ajlajnera za njih.

U nastavku pogledajte neka PRAVILA i SAVETE kako da odaberete pravi ajlajner za vas i kako da ga nanesete bez mnogo muke.

POSTOJI VIŠE VRSTA AJLAJNERA

Najviše birani i najbolji je tečni ajlajner. Kod tečnog ajlajnera treba da obratite pažnju na izbor četkice. Postoje sunđeraste i od dlaka. Bolji izbor je četkica od dlaka jer je fleksibilnija i lakša je za nanošenje. Pored toga, tečni ajlajner je dugotrajniji, a možete i naći vodootporni ukoliko vam od običnog suze oči. Za one dame koje su početnici u šminkanju, mogu naći i tečni ajlajner sa iskrivljenom drškom sa kojim mogu lakše da nanose ajlajner. Takođe, tečni ajlajner i najduže traje.

Pored tečnog ajlajnera, postoji i ajlajner u olovci. Ovi ajlajneri su uglavnom najjeftiniji i možete ih naći u svim bojama. Birajte one koji nisu ni previše tvrdi, a ni suviše meki.

Ajlaner u teglici je joše jedna vrsta ajlajnera koji se veoma lako nanosi, ali ovi ajlajneri obično nisu dobro pigmentovani i brzo se suše. Čuvajte ih na sobnoj temperaturi ili na hladnom mestu iz razloga što se mogu stvrdnuti odnosno osušiti. Pogotovo ako ih ne upotrebljavate često, sigurno će se osušiti. Ako vam se to desi staklenu teglicu sa jalajnerom stavite u mikrotalasnu na 10 do 20 sekundi i ponovo će biti gelast.

Još postoji ajlajner u flomasteru. Ovaj ajlajner se takođe lako nanosi i brzo se troši, a i suši. Često se dešava i da nije jako pigmentovan, pa ćete umesto crne linije dobiti sivu.

PAR SAVETA ZA PRAVILNO NANOŠENJE AJLAJNERA

Kao početniku je najlakše da nanosite ako zategnete kapak, ali vodite računa da ne razmažete. Najbolje je da vežbate ruku tako što ćete ga nanositi dok vam je oko otvoreno.

Ako vam se tresu ruke dok nanosite ajlajner, prislonite lakat na podlogu.

Kada nanosite ajlajner, krenite od tanje linije pa polako idite ka debljoj.

Ako pogrešite prilikom nanošenja ajlajnera potopite štapiće za uši u sredstvo za skidanje šminke i precizno uklonite bez narušavanja ostatka šminke.

Ako ste zaljubljeni u jednu nijansu kreona koja ima slab pigment. Poslužite se kreonom u beloj boji – on neutralizuje boju vašekože i deluje kao izvrsna baza, pa će sve nacrtano preko bele doći do izražaja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.