Evo kako da iskoristite senku za oči kao ajlajner
Evo kako da iskoristite senku za oči kao ajlajner
Foto: unsplash.com

KAKO DA ISKORISTITE SENKU ZA OČI KAO AJLAJNER

Senka za oči je svestran kozmetički proizvod koji možete naneti na različite načine. Naučite kako da koristite senku za oči kao ajlajner uz ove savete.

Korišćenje senke za oči kao ajlajner omogućava vam da eksperimentišete sa bojom i teksturom. Možete klasičnom ajlajner ili cat eye izgledu dodati dozu glamura tako što ćete za izvlačenje linije koristiti svetlucavu senku sa jarkim pigmentom. Iskoristite maksimum iz svoje palete senki i začinite vaš makeup look. Palete senki za oči nam pružaju ogroman izbor nijansi koje možemo da koristimo pri kreiranju ajlajnera u boji. Takođe, možete mešati različite senke da biste stvorili ombre efekat.

Kod odabira boje za senke imate mnogo opcija. Ako želite prirodan izgled koji imitira tradicionalni ajlajner birajte tamnije nijanse poput braon, crne ili sive. Ukoliko želite da skrenete pažnju na svoje oči, možete da se igrate sa svetlijim bojama.

KAKO SVE MOŽETE DA PRETVORITE SENKU U AJLAJNER

Način 1: Dodajte malo vode

Dovoljno je da prođete uglastom četkicom ispod mlaza vode i tako vlažnom četkicom nanesete senku.

Način 2: Koristite fiksator za šminku

Ukoliko posedujete fiksator za šminku dovoljno je da naprskate četkicu ovim sprejem i umočite je u senku.

Način 3: Koristite kapi za oči

Kao sredstvo za mešanje senki možete koristiti i kapi za oči. Ova tečnost je već bezbedna za oči i dovoljno je da stavite par kapi na četkicu i potom umočite četkicu u senku.

Način 4: Koristite samo senku

Za izvlačenje linije svakako da možete da koristite samo senku i četkicu, ali linija neće biti precizna i oštra. Ovaj način možete isprobati kada želite da postignete smokey efekat. Ukoliko ipak želite liniju, možete koristiti senke koje su kremaste ili u gelu.

POSTUPAK ŠMINKANJA:

Evo kako da iskoristite senku za oči kao ajlajner
Foto: sheknows.com

#1 Nanesite prajmer. Nanesite na područje oko očiju prajmer stvarajući glatku osnovu za vašu šminku. Nanošenje prajmera će vam omogućiti da šminka duže traje bez razmazivanja.

#2 Nanesite korektor. Nakon prajmera nanesite korektor za oči da ujednačite ton kože i da prekrijete tamne krugove oko očiju.

#3 Koristite malu četku sa kosim uglom. Za dobro definisanu liniju, preporučuje se četkica sa kosim i uskim uglom za preciznost u nanošenju. Šminkeri savetuju da pre nego što nanesete senku na četkicu za šminkanje, umočite vrh četkice u vodu tako da četka bude malo vlažna (možete i da prođete četkicom ispod mlaza vode). Voda pomaže da se senka „zalepi“ za četkicu i tako lakše nanese na kapke.

#4 Izvlačenje linije počnite od unutrašnjeg ugla oka ka spolja. Kada nanosite senku za oči kao ajlajner, kosom četkicom za šminku izvucite liniju duž trepavica počevši od unutrašnjeg ugla oka ka spolja. Ponovite ovaj postupak 2 – 3 puta dok senka ne postigne željenu konzistenciju i boju. Takođe možete da nanesete senku duž donje linije trepavica da biste dodatno istakli izgled vaših očiju. Umesto da počnete od unutrašnjeg ugla oka, postavite četkicu od sredine ka spoljašnjem uglu oka.

#5 Ostavite da se senka lepo osuši. Nakon nanošenja senke potrebno je da držite oko zatvoreno oko jedan minut da se senka lepo osuši i ne razmaže. Završite šminkanje nanošenjem maskare.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.